Veckans kulturfråga v.44 2022

För mig är alla lov läslov, men just nu befinner vi oss mitt i det lov som har fått det officiella namnet ”Läslov”. Visserligen behövs det mycket mer än en namnändring, men att uppmärksamma barn och ungas läsning är alltid viktigt. Jag jobbar idag och imorgon, men en extra läslovsdag får jag i alla fall. Veckans kulturfråga är egentligen två och handlar om vad du läser just nu, samt vad du vill rekommendera till unga läsare.

Vad läser du under läslovet?

Vad vill du rekommendera barn och unga att läsa?

Jag läser alldeles för lite just nu. Både jobb, extrauppdrag och studier tar massor av tid just nu och jag har till och med missat att blogga några dagar. Det händer sällan. Den uppsats jag skriver just nu handlar om skildringen av moderskap i Toni Morrisons roman Jazz. En bra bok och ett intressant ämne.

När jag får lite ledig tid vill jag läsa Our missing hearts av Celeste Ng som väntat i min Kindle ett tag. Faktiskt så länge att den hunnit komma på svenska. Jag hoppas också hinna läsa tredje delen av Skärblackatrilogin av Jenny Jägerfeld som heter Min storslagna kärlekoch hela trilogin blir också mitt läslovstips till unga läsare. De lite äldre rekommenderar jag att läsa Yani av Nora Khalil som nominerades till Augustpriset för bästa svenska barn- och ungdomsbok 2022.

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.44 2022”

  1. Pingback: Veckans kulturfråga v.44 2022 - Bokfeed

  2. Pingback: Veckans kulturfråga v.44 2022 - Bloggfeed

  3. Pingback: Veckans kulturfråga: Läslov – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: