How I met your father

En av de maratonserie som familjen O haft som middagssällskap är How I met your mother som sändes i sju säsonger 2005-2014. Nu finns första säsongen av serien How I met your father på Disney + och jag var tillräckligt nyfiken för att se den. Att det är 2022 och inte 2005 när de första avsnitten sänds märks självklart på ensemblen och inte bara för att berättaren bytt kön. Huvudpersonen heter Sophie och hon längtar efter kärlek. Inledningsvis störde jag mig på Hilary Duffs käckhet, men jag vande mig och började nästan gilla henne de sista avsnitten. Den hopplösa kärleken, seriens Robin, heter Jesse och spelas av Christopher Lowell. En charmig figur, men båda huvudrollsinnehavarna är lite väl överdrivna i sitt agerande för att kännas helt rätt. Bra humorserier undviker skådespelare som spelar över. Även Jesse tonas ner något och han funkar. Min favorit är kanske hans kompis Raj (Suraj Sharma) som har ett distansförhållande med Hannah och jobbar i den bar som blir central i serien. Svårast att ta till sig är Ellen, Jesses lesbiska, asiatiska syster som en överspelande Tien Tran gör till en karikatyr. Det är synd. Nästan lika irriterande är brittiske Charlie (Tom Ainsley) som är ihop med Sophies bästa kompis Valentina.

Egentligen känns det lite tidigt och en aning märkligt att göra en ny version av How I met your mother, men How I met your father försöker egentligen skapa samma serie även om mycket av ramhistorien är densamma. Lite charmigt är det när Sophie besöker baren där vännerna i princip för i How I met your mother och där träffar en äldre Robin. Däremot har jag faktiskt lite svårt för Kim Cattrall som spelar den framtida Sophie som berättar historien för sina barn. Egentligen är How I met your father inte någon jättebra serie, men tillräckligt trevlig för att jag ska vara säker på att följa gänget även i kommande säsonger. De lugnade sig något de sista avsnitten efter att ha varit smått hysteriska inledningsvis och serien kan växa. Inget du behöver slänga dig över, alltså, men okej nog att lägga några timmar på. Det som är riktigt konstigt är att skaparna tidigare varit delaktiga i min absoluta favoritserie This is Us och det är den. minst överspelade serien jag sett. Det behöver inte betyda någonting, men får mig ändå att hoppas att kommande avsnitt blir bättre.


Om serien

How I met your father, 1 säsong med 10 avsnitt, (2022)

Skapad av Isaac Aptaker och Elizabeth Berger

Finns att se på Disney +

2 reaktioner på ”How I met your father”

  1. Pingback: How I met your father - Bokfeed

  2. Pingback: How I met your father - Bloggfeed

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: