Just nu i juni 2022

Maj är för lärare en helt galen månad och hur vacker den än är tycker jag faktiskt att det är ganska skönt att vi går in i juni. Igår skickade vi iväg våra studenter ut i livet och nu ligger fokus på betygssättning, utvärderingar och sedan tillräckligt mycket planering inför hösten så att jobbet kan släppas helt. Något av det skönaste med yrket är att absolut ingenting fylls på under sommaren. Inga högar och i princip inga mail. Det är ett tydligt avslut om några veckor och en total nystart sju veckor senare. Det är värt varenda övertidstimme.

När det gäller just nu och kulturen kring mig är den också ganska så influerad av slutspurten på jobbet och studierna som också ska avslutas för terminen. Men först en just-nu-enkät. Besvara den gärna själv och kika in hos Anna, Helena och Ulrica som också avlagt en nulägesrapport.

Just nu läser jag om Cirkeln och Pojkarna för en analysuppgift, men också Du kommer alltid ha Paris av Hanna Jedvik och Nya namn av Elin Willows. Fortsatt fokus på litteratur för unga alltså.

Just nu lyssnar jag på en massa boksamtal som mina elever spelat in, men också på Lucky Lada och jag av Maria Maunsbach, fantastiskt inläst av författaren själv. Senaste vecka har jag också lyssnat en hel del på Depeche Mode efter Andy Fletchers oväntade död.

Just nu tittar jag på fjärde och sista säsongen av fina Atypical som jag sparat ett tag. Jag ser också Allt som blir kvar, baserad på Sandra Beijers bok med samma namn, men är inte helt övertygad. Jag absolut älskar Oscar Zia, men här är han inte jättebra, tyvärr.

Just nu längtar jag efter ledighet såklart, men också skolavslutning. Jag älskar skolavslutningar. Våra musikelever, som spelade på studenten, ska stå på scenen igen och de är fantastiska. Sedan är det växthussäsong och jag har fler plantor som ska i jorden. Alltid roligt! Jag ser också fram emot att läsa Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén och Ada Westers debut Drömmar till salu som just släpps. Det känns som en bra inledning på sommarläsningen.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: