Just nu i juni

Redan juni och det är två veckor kvar innan jag kört in i kaklet och kan ta semester på riktigt. Tills dess försöker jag hitta lugna stunder där det är möjligt. Under dem försöker jag hinna med något kulturellt. Liksom förra månaden har jag kikat ett år tillbaka och konstaterar att jag i juni 2020 läste Små eldar över allt och precis som nu ägnade mig åt att titta på gurkplantor, lyssna till elevers litteratursamtal och längtade efter att betygen skulle sättas. Dessutom tittade jag på Dead to me, som jag helt glömt bort. Så här ser det ut just precis nu:

Just nu läser jag Tell me a secret av Jane Fallon, som verkar lovande än så länge. Parallellt läser jag Elin Perssons nya bok Det är någonting som drar i mig.

Just nu lyssnar jag på Billie Eilish, Sarah Klang, Phoebe Bridgers, Lana del Rey och andra coola damer som ger mig lugn.

Just nu tittar jag på fina Alla utom vi med Alba August och Björn Gustafsson. Som jag älskar Alba August! Planen är också att snart ge mig på Mare of Easttown.

Just nu längtar jag efter ledighet, men jag har faktiskt redan börjat trappa ner och det känns bra. Jag längtar också efter att ha tid att verkligen fixa i växthuset där alla plantor inte är i jorden ännu. Och lästid. Jag längtar massor efter lästid.

Eftersom det här är en gammal tradition från Kulturkollo har flera av mina forna bloggkollegor svarat på Just-nu-frågorna. Kika gärna in hos Anna och Helena och svara också själv!

 

 

4 reaktioner på ”Just nu i juni”

  1. Just nu står syrendoften i stora moln och kvällspromenaderna är magiska. Försommaren ändå!

    1. Jättefint! Är bara så sjukt allergisk även mot syrener har jag märkt. Många piller och ögondroppar blir det!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: