Tematrio – Yrkestitel

tematrio

Jag har liksom Lyran börjat nytt jobb i veckan och hänger på veckans tematrio nu när jag tagit helg. Jag har bytt arbetsplats inom kommunen, från gymnasiets introduktionsprogram till en ”vanlig” grundskola, en vad det verkar riktigt bra sådan. Veckan har varit riktigt bra vecka och trevliga, hjälpsamma kollegor har verkligen fått mig att känna mig välkommen. På måndag kommer eleverna och då ska jag lära mig namnet på 98 nya individer som jag hoppas att jag snabbt kommer att lära känna. Det ser jag fram emot!

Men nu tre böcker med ett yrke i titeln:

1. Doktor Glas av Hjalmar Söderberg är en klassikerfavorit. I höst spelas pjäsen på Stadsteatern i Göteborg och bokklubben Bokbubblarna ska självklart dit.

2. Drottningen vänder blad av Alan Bennett är en fin bok om läsningens betydelse även för de mer priviligierade i samhället.

3. Christer Hermansson Ich bin ein Bibliothekar är en helt vansinnig historia om bibliotekarien Oliver C. Johanssons som definitivt inte liknar någon annan.

8 reaktioner på ”Tematrio – Yrkestitel”

  1. Fina tips! Doktor Glas är ju underbar! Jag blir riktigt sugen på Christer Hermanssons bok – en vansinnig historia om en bibliotekarie låter lockande 🙂

    1. Hermanssons bok är helt galen, men det gäller kanske att uppskatta den ganska vridna humorn. I fortsättningen Kulturchefen tyckte jag charmen försvann. Båda finns att låna som ebok på elib.

  2. Drottningen vänder blad är ju helt fantastisk. Och ich bin ein bilitekhar minns jag som fantastiskt rolig, och lite pinsam. Mamma satte den i händerna på mig fr några år sen. Visste inte att det fanns en fortsättning, ska kolla upp det.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: