Välkommen till din psykos

psykos_framsida

Jag tycker att Nanna Johansson är ungefär hur bra som helst och det är utgångspunkten för min text om hennes senaste bok Välkommen till din psykos. Är du en medelålders man som röstar på moderaterna kanske du inte är av samma åsikt. Det utdelas nämligen en hel del sparkar uppåt och de som har makten är påfallande ofta medelålders män som röstar på moderaterna. Förlåt, jag menar såklart NYA moderaterna.

Nanna Johansson är inte sällan brutal i sin kritik av det samhälle vi lever i. I en skön blandning av enrutor och längre serier berättar hon bland annat om dem som alltid sa hora och om detet, jaget och överjaget. Det mesta är så absurt att jag skrattar och nästan gråter samtidigt. Genom att vända på saker blir det konstigt nog så himla tydligt. Vad får människan allt ifrån?

Välkommen till sin psykos är ingen bok att läsa i ett svep. Istället bör den avnjutas i mindre tuggor, för att du som läsare ska hinna reagera och reflektera. Det här är ingen bok du skummar, inga bilder du slänger en blick på. Det är en bok som förtjänar bra mycket mer än så. Är du osäker på om Nanna Johansson är någonting för dig tycker jag att du ska börja med att läsa hennes blogg hos Nöjesguiden. Jag älskar till exempel senaste inlägget om hur synd det är om alla gubbar. Helt underbart!

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: