Frälsningsarmén

Omslag-Fralsningsarmen

Frälsningsarmén av Abdellah Taïa är en tunn bok med stort innehåll. Om en ung man som söker kärlek, men får något annat. Eller är det kanske kärlek ändå? Om brodern som är en förebild, om den äldre mannen som ger honom kärlek och möjligheten att börja om i ett nytt land. Om det som kallas kärlek, men är mer komplicerat än vad ett ord kan berätta.

Taïa är en manlig Nina Bouraoui. Orden forsar fram och beskriver kärlek, passion och rädsla. Jag älskar sättet han skriver och låter mig gärna översköljas av hans berättelse. Korta ögonblicksbilder ur hans liv, berättelser om dem han älskat och hatat. En fantastisk bok helt i min smak, men en bok som är vansinnigt svår att skriva om. Det är mycket känslor, men ganska få händelser. Resan till Genéve är viktig, liksom resan med brodern när Taïa var pojke. Pojken och den unga mannen berättar om vartannat, men ändå blir det aldrig rörigt.

Abdellah Taïa är en vansinnigt begåvad och lika spännande författare. Hans perspektiv som arabisk, öppet homosexuell man är viktigt. Om du inte läst något av honom tycker jag definitivt att du ska göra det!

 

6 reaktioner på ”Frälsningsarmén”

  1. Verkligen spännande läsning, jag hade dock lite svårt att skriva om den. Tycker du fångat känslan bra!

  2. Jag läste Ett arabiskt vemod i somras och är sugen på att läsa mer av honom. Nu hjälpte du till att öka på det suget med din fina recension av hans senaste.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: