Tematrio – Svenska favoriter

scflagga

Idag på Sveriges nationaldag känns det passande att för första gången på länge vända mig lite utåt i bloggvärlden och svara på Lyrans tematrio.

Jag läser väldigt mycket svenskt och har en hel del favoriter. Jag bestämde mig därför för att inte ta mina ”vanliga” favoriter. För att räknas som favorit har jag också ställt kravet att jag faktiskt ska ha läst och gillat flera böcker av författaren i fråga.

1. Kerstin Ekman har på senare tid seglat upp som en väldigt oväntad favorit. I många år undvek jag att läsa hennes böcker då jag fått för mig att hon skrev tungt och tråkigt. Nu har jag läst Grand final i Skojarbranschen och nu senast Mordets praktik och gillar båda böckerna mycket. I sommar blir det Händelser vid vatten.

2. Av Sofia Nordin har jag läst tre mycket bra böcker. Den nattsvarta Gå sönder, gå hel, den fina kärlekshistorien Det händer nu och dystopin En sekund i taget. Det räcker helt klart för att räknas som en favorit.

3. Och så slutligen en deckarförfattare som definitivt hör till Sveriges bästa, nämligen Kristina Ohlsson, vars senaste Djälvulsstjärnor är vansinnigt bra.

 

 

7 reaktioner på ”Tematrio – Svenska favoriter”

  1. Kerstin Ekman har vi gemensam. Jag tycker också mycket om Sofia Nordin. Gå sönder, gå hel var otäckt bra!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: