Många djur på äventyr

9187027348-1

Lillebror har ganska nyss lärt sig läsa och ibland högläser vi därför lite lättare böcker så att vi kan turas om att läsa högt. I veckan har det varit Tomoko Ohmuras bok Ställ dig i kö! där en massa djur just står i kö och säger en massa saker till varandra. Varför står de egentligen där? Vad väntar de på? Många bilder, resten pratbubblor och en rolig knorr på slutet.

Mina barn är lite för stora för den här boken, men jag och lillebror är säkra på att de hade älskat den mycket då de var yngre. Mest för att de tyckte så mycket om djur och i den här boken finns en hel del ovanliga sådana porträtterade. Vi funderade också en hel del på varför de står i den ordning de gör och hade en massa teorier, men inte den rätta som presenteras i slutet.

Ställ dig i kö! är en bok som jag definitivt skulle köpa till barn runt 3 år. En bok som inbjuder till samtal och det gillar både jag och grabbarna O.

Rulla till toppen
%d