Grattisboktips till mormor…

Idag fyller min fina mormor 86 år. Eller förresten, vi säger 75. Mycket trevligare siffra, eller hur mormor! Förresten enades vi om förra veckan att födelsedagar efter 39 inte är värda att fira. Jag firar således mitt livs sista om några veckor.

Nästa vecka firas mormor, syrran och jag ordentligt, men idag bjuder jag i alla fall på några boktips som jag tror passar fint både för födelsedagsbarnet och andra.

Jag tror faktiskt att En man som heter Ove av Fredrik Backman är en bok för alla. En rolig och sorglig bok om Ove som just blivit pensionär och håller koll på grannarna.

Om Sverige under andra världskriget, men mest om den judiska pojke som kommer till Småland från Wien, handlar Elisabeth Åsbrinks Augustprisvinnare Och i Wienerwald står träden kvar om. En mycket läsvärd och välskriven bok.

Mississippi är en mycket stark bok om den amerikanska södern strax efter andra världskriget och de rasmotsättningar som fortfarande är mycket starka. Det är Hillary Jordans debut och den imponerar verkligen.

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski är en riktigt söt bok om några människor i ett hus i Quebec. Staden drabbas av en isstorm och den får oväntade konsekvenser för dem alla.

Boel och Oscar av Josefin Sundström handlar om en annorlunda vänskap mellan en ung kvinna och en gammal man. Båda ensamma och olyckliga.

En deckare jag tror passar bra är Susanne Bolls Morgongåvan, som inte är så blodig utan mer klurig och läskig.

Med dessa böcker och en fin tårta säger jag grattis!

 

10 reaktioner på ”Grattisboktips till mormor…”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: