Tio favoritkaraktärer

Annika har listat sina favoritkaraktärer och de kommer alla från serier. Ganska naturligt, då karaktärer man lär känna under flera böcker självklart fastnar bäst. Jag har funderat över karaktärer jag älskar och då blev det en del serier också.

Tio favoriter helt utan inbördes ordning:

1. Emelie i Per Anders Fogelströms stadserie. För att hon är den röda tråden och för att hon är en riktigt stark kvinna. Lite synd att hon alltid tänker mer på andra än sig själv.

2. Emily från L M Montgomerys böcker. Tycker nästan mer om den än serien om Anne på Grönkulla. Speciellt i tidig tonår var Emily en stor förebild och en inspiration till att skriva.

3. Barbara Havers i Elizabeth George böcker, för att hon är så underbart frispråkig och härligt envis. Tycker dock inte att tv-filmernas Havers är lika bra.

4. Renée Michel i Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Verkligen en igelkott med vassa taggar som skrämmer bort folk.

5. Ruth Galloway skapad av Elly Griffiths. Viktfixeringen irriterar lite, men annars är hon totalt fantastisk.

6. Jimmy Rabbitte Sr i Barrytown Trilogin av Roddy Doyle. Skön gubbe som inte alltid  gör rätt, men definitivt vill väl.

7. Harry Bosch i Michael Connellys böcker. Irriterande ibland, men jag kan inte låta bli att älska honom.

8. Jenny i Jonas Gardells böcker där Juha är huvudpersonen. En flicka som får mitt hjärta att blöda.

9. Minoo i Cirkeln och Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Fick inte glänsa lika mycket i bok två, men hon är ändå min favorithäxa.

10 Cassie Maddox som finns med i de två första böckerna av Tana French. Modig och mänsklig.

 

Vilka är dina favoriter? Varför?

 

3 reaktioner på ”Tio favoritkaraktärer”

  1. Jag kan inte välja! Det finns för många intressanta karaktärer i de böcker jag har läst… Men apropå karaktärer i Engelsforstrilogin så blev Ida en stor favorit efter att ha läst Eld. 🙂 Det är kul med karaktärer som inte är goda eller onda, utan som är lite mer nyanserade.. Av samma anledning är Snape min favorit i Harry Potter-böckerna.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: