enligt O

Tankar från en bokberoende

Litterära resor? Bring ’em on!

Lite efter som vanligt, men nu svarar jag på förra veckans jerka hos Annika, som redan gjort ett samlingsinlägg om litterära resor.

Faktum är att jag aldrig rest någonstans enbart för att en boks skull. Däremot besöker jag gärna litterära platser om jag får möjlighet. Och då snarare en stad än just ett författarhus eller liknande. Mårbacka skulle jag dock gärna återse, då jag var alldeles för liten när jag var där. I sommar vandrade jag i Per Anders Fogelströms fotspår och det var riktigt trevligt.

Jag har också besökt Karen Blixens farm vid foten av Ngong Hills. En riktigt vacker plats och ett av det lustigaste museerna jag varit på. Föremål från Blixens liv blandades med föremål från filmen Mitt Afrika på ett väldigt ogenomtänkt sätt. Jag är dock glad att jag varit där och har ni vägarna förbi Nairobi tycker jag definitivt att ni ska ta er ut till Karen, som samhället numera heter.

Att vi åkte till Alice Springs handlade också en del om Nevil Shutes roman A town like Alice, men det var främst den röda öknen och Uluru som lockade.

En litterär resa som jag absolut vill göra är till Halifax och Prince Edward Island för att följa i Annes och Emilys fotspår. Jag skulle också vilja uppleva någon av de stora amerikanska universiteten där så många av mina favoriter utspelar sig. Detsamma gäller New York.

Ofta gör jag dock tvärtom, bokar en resa och läser sedan böcker som utspelar sig på platsen jag ska besöka. Eller så läser jag om favoritplatser för att återuppleva resorna dit. Brighton och Oxford är alltid heta.

Vart vill du resa?

Föregående

Definitionen av en mysbok

Nästa

Dagens EM-böcker Danmark

4 kommentarer

  1. Se där – även du har läst A town like Alice och åkt dit:-) Jag tror inte vi åkt dit om inte Ayers Rock dragit men å andra sidan hade vi inte stannat just i Alice Springs extra om det inte varit för boken.
    Jag skulle gärna besöka Karen Blixens farm, det är en person jag är fascinerad av!

    • Precis samma för oss, naturen drog men det var coolt att också se staden.

  2. Brighton och Oxford hör till favoritplatser även för mig. och jag blir alltid lika förtjust när jag hittar böcker som utspelar sig där.

    • Det är definitivt något speciellt! Väldigt sugen på att åka tillbaka och läsa på plats.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: