Just nu och en utvärdering

Jag tänker att jag har en massa böcker på gång, men faktum är att jag inte har riktig koll. Det gillar jag inte alls. Jag strävar efter kontroll, därav alla listor och därför gör jag en nu. Men först ska jag kolla vilka böcker som jag höll på att läsa förra gången jag gjorde en lista och hur många som faktiskt är utlästa.

Sex av de böcker jag läste då är utlästa och en av de böcker jag sade mig vilja börja på. En sket jag i helt, en är knappt påbörjad och en stackars manushög ligger fortfarande vid sängen.

Nu är läget följande:

Vid sängen: Livets källa av Nawal el Saadawi, som inte riktigt tar tag i mig.

På toaletten: Tre enkla regler finns inte av Elisabeth Norin, en bra bok om skrivande.

I väskan: Finns Mrs Dalloway av Virginia Woolf, upphittad men inte utläst.

På iPaden: Jag är Zlatan av just Zlatan, som jag tycker är riktigt bra. Måste dock vara vansinnigt jobbig att läsa om man inte har koll på fotbollsspelare. Maken till name-dropping har jag sällan skådat.

För att fortbilda mig: Rosa – Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson.

På jobbet: Jag finns av Maja-Maria Henriksson

Utmaningsbok: Glasbruket av Arnaldur Indriðason som passar i flera utmaningar.

Läser emellanåt: Vår rättmätiga kamp av Barbro Hedvall som är mycket bra, men tung och inte så mycket på grund av innehållet, som av formatet.

På is: De kanske lämpade av Peter Høeg, som inte riktigt verkar vara min kopp te, i alla fall inte just nu.

Längtar efter att läsa: Tistelblomman av Amanda Hellberg

 

Vad (och var)  läser du just nu?

16 reaktioner på ”Just nu och en utvärdering”

 1. Elisabet Norin har varit min lärare då jag pluggade på Hellidens folkhögskola. En underbar sån med kreativa uppslag för skrivande!

 2. Jag gillar verkligen sådan här listläsning! Dock så kan jag inte svara på den här listan i min egen blogg eftersom jag inte läser på toaletten etc. Men just nu läser jag Sömnen av Ulf Lundell. Tidigare idag svepte jag hela Svampkungens son av Marie Hermanson och så parallelläser jag Dantes gudomliga komedi eftersom det inte är en bok lämpad för sträckläsning, direkt.

 3. Vad roligt, du verkar ha böcker att läsa precis överallt! Själv läser jag antingen tillbakalutad i karmstolen eller så har jag en bok vid sängen (eller flera). Just nu läser jag ”Blonde” av Joyce Carol Oates och ”Nära dig” av Joanna Björkqvist.

  1. Blonde är riktigt bra! Har inte vågat läsa mer Oates sedan jag läste den, men det borde jag verkligen göra snart. Nära dig har jag däremot inte läst.

 4. Jag lyssnar på Jag vill inte dö jag vill bara inte leva när jag tränar eller går.
  Jag läser Mitt psykiatriska liv när jag pendlar och Fatta eld när jag ska sova.
  På mornarna läser jag the confident woman och ibland blir det 1984. Ska också ta tag i Hemma på jorden till nordisk utmaninh men har inte hittat tid och plats ännu.

  1. Borde också ta tag i den Nordiska utmaningen. Har haft så himla lite lästid den här veckan, men snart vänjer jag mig väl vid jobbtempot tänker jag. Hoppas jag i alla fall!

 5. och så ber jag om ursäkt för att det automatiskt blev en submit av mitt blogginlägg som är helt irrelevant. päh.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: