Som vanligt söker jag desperat

Nu är det dags igen. Jag söker efter struktur då livet snurrar för snabbt och jag hoppas att jag i alla fall ska hitta någon sorts kontroll. Det brukar vara då jag skriver en lista på böcker jag ska läsa. En naiv förhoppning om att kontroll över ett litet område ska sprida sig till resten av livet, eller att den lilla begränsade kontrollen ska få mig att bli lite mindre snurrig och stressad.

Som vanligt handlar det om bristen på pauser och att jag trots min totala avsaknad av bollsinne, försöker jonglera med typ tolv bollar. Vem kan det egentligen?

Just nu har jag hur många påbörjade böcker som helst som ligger spridda över huset. Några halvlästa befinner sig också i min iPad.

Hög tid för en just-nu-enkät med andra ord:

Den engelska: Dark Places av Gilian Flynn som är hur bra som helst, men som ändå inte blir läst. För trött.

Vid sängen: Slutet på mr Y av Scarlett Thomas som började så bra, men nu är seg som sirap.

I väskan: Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper och den flyter på grymt bra.

På toaletten: Där läser jag bloggar på iPaden.

På iPaden: Manuset till en förhoppningsvis väldigt bra engelskabok som snart blir en riktig bok med mitt namn på.

Läser emellanåt:  Mats Kamp av Mats Jonsson

Borde börja med: Mary Shelleys Frankenstein som jag visserligen läst ett par gånger, men ska diskutera med trevliga bokläsare på torsdag. De kanske lämpade, som jag i ett svagt ögonblick sa mig vilja läsa och twitterprata om.

På is:  Erebos av Ursula Poznanski. Fortfarande bra, men manushögen andas jobb och därför läser jag den inte.

Bortglömd:  Mrs Dalloway av Virginia Woolf har jag faktiskt glömt av att jag läser. Undra var jag lagt den?

 Utmaningsbok: Sommarboken, Tove Jansson som inte imponerar tyvärr. Bör läsas innan det blir december.

Fortbildar mig genom: Yrke: Lärare av Johan Kant som är riktigt, riktigt bra.

Längtar efter att läsa: Du hasar av trygghet av Elin Grelsson, Rosa – Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson.

5 reaktioner på ”Som vanligt söker jag desperat”

  1. Vad glad jag blir att du också fastnat i segheten en bit in i Mr Y-boken. Ännu gladare hade jag förstås varit om boken levt upp till mina alldeles för högt ställda förväntningar men när det nu verkar som om hela världen gillar Thomas bok så är det skönt att hitta en frände. Tyckte också att den började väldigt lovande men nu har det saggat ner sig rejält, hoppas den tar fart snart igen!

    1. Tyckte verkligen jättemycket om den inledningsvis, men nu känns det som om jag har fattat grejen och tröttnat rejält. Måste ändå få veta hur den slutar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: