Mina svar på V


Bokstaven V idag nu när vardagen smyger sig på igen. Jag har haft en skön ledighet, lite mindre social än jag tänkt mig pga sjuka barn, men lugn och skön!

Jag hoppas att ni är redo för några v-frågor!

1. Ord på V som du ska koppla ihop med 1-5 boktitlar. Associera hur fritt som helst!

Välkomnande

Vinnare

Våldsam

Vacker

Violin

Allt annat än välkomnande är Saras vänner när hon återvänder efter ett år i London i boken Välkommen hem av Johanna Lindbäck. En vinnare blir Lexi till slut när hon väl fått ordning på sitt liv i Mitt nya jag av Sophie Kinsella. Vägen dit börjar med en våldsam olycka och vad hjälper det om man är vacker om man också är elak? Clara spelar cello, medan Carolin spelar violin i boken om deras vänskap som heter Att ringa Clara och är skriven av Anna Schulze.

2. Nu ska du presentera en bokkaraktär med för- eller efternamn på V.

Jag har så himla svårt att komma ihåg namn, men Violet Park glömmer man inte så lätt. Större delen av boken Finding Violet Park befinner hon sig i en urna, då hon är död och bränts till aska. När hon levde var hon känd pianist och bokens huvudperson Lucas bestämmer sig för att ta reda på mer om henne.

3. Vardagsrealism brukar lite elakt kallas diskbänksrealism, men jag vill ändå att du tipsar om en bok som du tycker skildrar vardagen på ett bra sätt, eller kanske en som inte lyckas alls.

I vår kommer en ny bok av Moa Herngren och det är jag väldigt glad över, då de två böcker jag läst av henne varit väldigt bra. Vardagsrealism när den är som bäst. I Jag ska bara fixa en grej i köket träffar vi Ingrid som försöker döva sin ångest med vin. Att resultatet inte blir så bra som ni kanske förstår.

Lycka till med klurandet!

3 reaktioner på ”Mina svar på V”

  1. Vad roligt att vi är igång igen! 🙂

    ”Jag ska bara göra en grej i köket” önskar jag att jag hade med som min vardagsberättelse – men jag har ju inte läst den än!? Nästa gång jag laddar plattan, då…

    Och Violet hade jag helt missat?! Hur har det gått till? Reservation lagd, så det ska väl ordna upp sig. Fast min V-figur går inte heller av för hackor… *lurig*

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: