Tematrio – Barndomsskildringar

Veckans tematrio hos Lyran handlar om barndomsskildringar. Det finns en och annan bok att välja på helt klart, men till slut bestämde jag mig för följande trio:

1. Inlåsta av Emma Donoghue handlar om Jack som växer upp med sin mamma i Rummet som de aldrig lämnar. Den ende som har nyckeln är Svarte man. Det här är en mycket annorlunda skildring av en mycket annorlunda barndom.

2. I Pojkflickan berättar Nina Bouraoui om sin barndom i Algeriet och Frankrike. Den handlar om de två länder hon älskar på olika sätt och om krocken mellan pojken och flickan inom henne. En mycket läsvärd och välskriven bok!

3. En riktig modern klassiker är En komikers uppväxt av Jonas Gardell som jag läst ett stort antal gånger, bland annat tillsammans med elever. Nu var det dock ett bra tag sedan. En mycket sorglig, men också rolig bok.

2 reaktioner på ”Tematrio – Barndomsskildringar”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: