Ett brutalt uppvaknande

Året är 2004. Lexi är ute med sina kompisar och kvällen utvecklas till en riktig skitkväll. Det handlar inte om vännerna, de är de  bästa, men stövlarna klämmer, pojkvännen Nollan-Dave dyker inte upp och hämtar henne som bestämt och dessutom börjar det regna. Precis när Lexi tror att det inte kan bli värre snubblar hon till på sina höga klackar och faller handlöst.

När hon vaknar ligger hon på sjukhus och självklart tror hon att det fortfarande är 2004 och att fallet orsakat hennes sjukhusvistelse. Det visar sig att det inte är riktigt så enkelt. Det är nämligen 2007 och Lexi har inte legat i koma utan levt helt och fullt under de här åren, men glömt allt. De tre senaste åren verkar helt utraderade från hennes minne, vilket självklart förbryllar både henne och läkarna.

Lite krystad story helt klart, men köper du bara det så väntar en riktigt underhållande bok. Lexi märker nämligen att det hänt en hel del under de senaste tre åren. Till att börja med ser hon sig i spegeln och möter en helt ny person. Borta är de sneda tänderna och det ostyriga håret. Istället är det perfekta tänder, stylat hår och vältrimmad kropp som gäller. Dessutom är hon gift med Eric som är både snygg och galet rik. Själv har hon lyckats avancera rejält på jobbet och har nu en topposition.

Visst låter det bra? Problemet är bara att hennes gamla vänner helt vänt henne ryggen och att den nya Lexi verkar vara en rätt rutten person. Det är talande när Lexi frågar sin mamma när hon förändrats så mycket och mamman svarar att hon inte riktigt vet då allt skett gradvis. Så är det säkert. Undra hur mycket jag förändrats de senaste åren? Är alla förändringar bra? Vad händer om man inte gillar den person man blivit?

Jag är en jävla häxa. Alla mina vänner hatar mig. Vad sjutton är det som har hänt?

Det är med mycket humor som Sophie Kinsella beskriver Lexis nya, perfekta liv. Det intelligenta hemmet hon och Eric bor i är sanslöst. Deras på ytan perfekta förhållande ganska sorgligt och jag gapflabbar när Lexi möter sin shoppingassistent Ann som valt ut en perfekt garderob med kläder i beige och Lexi förtvivlat försöker förklara inte alls är hennes stil. Och Mont Blanc, jag säger bara Mont Blanc.

Det här är riktigt bra chic-lit med en stor portion humor och ironi. Dessutom är personerna väldigt trevliga. Mest gillar jag Lexis lillasyster Amy som inte drar sig för någonting. Hennes fejkade kändisrundturer i London är verkligen kreativa.  Jag gillar också Fi, Lexis gamla kompis som nu blivit ledaren i mobben mot henne på mattavdelningen. Och sedan är det ju Jon, mannen som påstår sig vara Lexis älskare. Det kan vara lurigt att tappa minnet helt klart, men ganska nyttigt också ska det visa sig.

Roligt, rappt och romantiskt. Det funkar verkligen för mig! Jag har bara läst en bok av Kinsella tidigare, men är sugen på fler. Kanske inte shopoholic-serien då namedropping av kläder och skor inte riktigt är min grej. Mitt nya jag är det däremot helt klart.

3 reaktioner på ”Ett brutalt uppvaknande”

  1. Kinsellas böcker som inte ingår i ”Shopaholic-serien” är riktigt bra – ”Flicka från tjugotalet”, ”Karriär & köksbesvär” och ”Mina hemligheter”. Läs dem!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: