På fredag

Fredagen börjar med bokfrukost, utan frukost med Breakfast Bookclub och Christoffer Carlsson klockan 8.00.

Även denna dag går lite i pedagogens tecken, inte för att skolan betalar min mässa, men väl min tid. Med tanke på att bokmässeappen har 832 programpunkter är det klart att valen blir många och svåra.

9.15

På Internationella Torgets Scen talar Anneka Knutsson, Margareta Winberg och Johanna Fogelström om Kvinnor i demokratirörelser och fattigdomsbekämpning.

10.00

Närmast till hands ligger I vått och torrt  med Sanne Näsling, Mats Strandberg, Sonja Schwarzenberger i F3.

Alexandra Pascalidou, Elin Grelson och Carlos Rojas finns i moter C02:31 där de diskuterar under rubriken  Unga, pigga kvinnor och trötta vita män. Låter spännande.

10.30

Boksamtal för ett nytt decennium där Helene Ehriander och Maria Nilsson diskuterar litteraturpedagogik i F2.

11.00

Jenny Jägerfeld och Sara Ohlsson talar om Mens, onani och engångsligg i F4. Låter som något för både mig själv och pedagogen i mig.

11.30

Då vill jag absolut lyssna på Linda Olsson som talar om sin nya bok Det goda inom dig, en av de bästa böcker jag läst i år. Sal F5 gäller för detta seminarium.

Plan B blir att lyssna på Jessica Schiefauer och Sonja Schwarzenberger som talar om att behandlas utifrån sitt kön i F4.

12.00

Stor risk att det inte blir någon lunch under fredagen, då jag gärna går till F2 för att lyssnar på Britta Stensson som talar omDet läsande klassrummet.

13.00

Pierre Schori och Maud Edgren Schori berättar om Elfenbenskusten i F5. Låter väldigt spännande.

13.30

Bara att sitta kvar i F5 för att lyssna på Kitty Jutbring och Moni Nilsson diskutera hur mycket sex som egentligen får finnas med i böcker för barn i tidiga tonåren.

Eller så flyttar jag till F3 och lyssnar på seminariet Bortgift mot sin vilja med bland andra Arkan Arsaad. Det lutar åt att det blir så.

14.20 

I Norstedts monter B05:22 berättar Anneli Jordahl om sin senaste bok och 14.40 är det dags för Arkan Asaad om jag nu missat honom tidigare.

15.00

Prata sex i skolan är ett seminarium med bland andra Katerina Janouch som hålls i G4. Ni märker att sex- och samlevnad är ett ämne jag gärna fortbildar mig i.

 

Och det är det sista jag hinner, innan det är dags för förlagsmingel både här och där. Borde få in ett klädbyte också, men vi får se hur det går.

Hur ser din mässfredag ut?

2 reaktioner på ”På fredag”

  1. Lyllo dig som kan gotta dig många, långa dagar på mässan! Hoppas det blir lika bra som det ser ut på pappret 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: