Pocketnyheter som lockar

Nu ska jag ju inte köpa några böcker i höst. Förutom på Bokmässan då och så får jag köpa böcker till bokcirklar. Ungefär så. Det finns dock väldigt mycket färska och kommande pocketböcker som lockar.

Som om av Ulrika Kärnborg låter som en bok som passar mig. Trots detta har jag alltså missat den tills nu. Konstigt. Om kärlek och besatthet i 90-talets Lund, det låter det.

En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa har jag inte missat, men däremot missat att läsa. Det låter som en väldigt speciell bok som skulle kunna passa mig perfekt. Däremot låter det inte som om den passar min snurriga hjärna sådär jättemycket. Jullovsbok kanske?!

Bland de utkomna, men olästa pocketböckerna från Månpocket finns Djurvänner av Anton Marklund, som jag gärna skulle läsa och helst i någon av mina bokcirklar.

I oktober kommer Tre kvinnor av Marie NDiaye som jag absolut vill läsa. En bok som utspelar sig i Senegal.

Jag har faktiskt inte läst Johanna Nilssons Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Pinsamt nog. Nu kommer den nu i nytryck och jag vill verkligen få tummen ur.

En bok som jag är lite osäker på, men ändå någonstans vill läsa är Dinosauriens fjädrar av Sissel-Jo Gazan. En vetenskapsdeckare, kan vara kul. Gillar i alla fall både dinosaurier och deckare, så det borde funka.

Spännande verkar också Vart tog den söta lilla flickan vägen av Åsa Lantz, en författare som jag inte läst på länge och en bok som jag kommer att lotta ut under helgen.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon lär inte vara spännande, men den verkar lite söt ändå.

Nästa månad kommer en pocketbok som kombinerar min kärlek till musik, men min kärlek till böcker. Furioso av Carin Bartosch Edström handlar om en stråkkvartett på en ö och en maktkamp som låter väldigt spännande. Ännu en bok jag helt missat.

Jag vill absolut läsa Vi ses på Place de la Sorbonne av Justie Lévy. Bara titeln får mig att småle. Kan inte vara annat än bra.

Det finns säkert en massa andra bra pocketböcker, men jag nöjer mig så här just nu. Det finns en gräns för hur mycket lockelser jag tål på en och samma gång.

 

8 reaktioner på ”Pocketnyheter som lockar”

  1. Furioso är en helt underbar bok. Jag valde att lyssna på den och det gjorde musiken närvarande på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. Skrev om den på bloggen.

  2. Oj, så många bra toktips! En gåtfull vänskap är nog bra jullovsläsning, en trevlig tragikomisk historia som kanske får en rastlös själ att gå ner i varv. Tyckte mycket om den. Tre kvinnor kan jag också rekommendera. Jag norpar åt mig tipset om Furioso och kanske nån mer. Tack för det!

  3. Ska precis hugga in på fortsättningen av Nilssons fina bok, mkt peppad! Vill starkt avråda dig från ”Dinosauriens fjädrar, den var riktigt riktigt dålig!!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: