Topp 5 musikaliska böcker

Det får bli musikböcker idag med tanke på hur många gånger jag fått njuta av Popular i helgen. Slapp i alla fall se tävlingen då grabbarna varit hos min mamma och pappa i natt.

5 bra böcker med musikaliska inslag av olika slag följer här, utan inbördes ordning ska tilläggas:

1. I Bit of a Blur berättar Alex James om sin lätt suddiga tid i ett av 90-talets största band. Personlig och välskriven bok fylld av musikerminnen.

2. Juliet, naked av Nick Hornby handlar om legendariske rockstjärnan Tucker Crowe vars kultskiva ges ut i en akustisk version. Fantastiskt tycker Duncan, Tuckers kanske störste fan, kasst tycker hans fru Alice och skriver också så på ett forum. Då tar Tucker Crowe kontakt.

3. Jävla John av Eva Dozzi handlar om John Lennon och hans hemliga svenska kärlek Katja. Hon både inspirerade honom och var med och skrev några av hans största hits. Tänk om det var så? Charmig bok helt klart.

4.Norweigan Wood av Haruki Murakami har fått titeln efter en av de låtar som Katja sägs ha inspirerat Lennon att skriva. När huvudpersonen hör låter förflyttas han i minnet tillbaka till sin ungdom då han älskade Naoko.

5. Jag avslutar med en bok jag faktiskt inte läst, men gärna vill läsa nämligen Jag är ditt fan in i döden av Coco Moodyson, om en av mina favoritband The Cure.

Vilka musikaliska böcker gillar du?

7 reaktioner på ”Topp 5 musikaliska böcker”

  1. Jävla John läste jag för något år sedan och fastnade för den. Fantasin och och OM det var så, sätts onekligen igång.

  2. Musik är mer eller mindre närvarande i alla böcker jag läser men om vi pratar om en bok som blott och bart handlar om detta tema så kan jag inte låta bli att nämna boken om ett av mina absolut favoritband när det gäller hårdrock, nämligen AC/DC: http://www.bokus.com/bok/9789186369682/acdc-maximal-rock-roll-den-ultimata-historien/

    Jag köpte boken till min bror i julklapp och han var helt salig under läsningen. Jag har visserligen inte läst den ännu men det kommer jag att göra inom en väldigt svar framtid.

  3. Fint tema! Det finns många härliga böcker med musik i centrum, jag ska försöka få ihop min egen lista. En annan klassiker av Nick Hornby kommer defenitivt med, fast jag har inte läst Juliet, naked än…

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: