Just nu i september

Höst. Visst är det vackert vissa dagar, men för mig är det alltid lite sorgligt när sommaren övergår i höst. Mörkret är kanske det värsta jag vet och snart är det här. I den bästa av världar regnar inte hela september bort och då kan det bli riktigt okej. I sann kulturkolloanda sammanställer jag mitt kulturella läge precis just nu. Kika in hos Anna, Helena och Ulrica som gör detsamma.

Just nu läser jag allt möjligt. Läsningen har gått trögt de första jobbveckorna efter semestern och jag har svårt att fastna i något. De böcker som är mest aktuella är dock Vanliga människor av Clara Törnvall, Fjärilshjärta av Moa Backe Åstot och Imorgon och imorgon och imorgon av Gabrielle Zevin som är nästa bokcirkelsbok i Bokbubblarna.

Just nu tittar jag på sista säsongen av A Million Little Things. Det är bara ett par avsnitt kvar och det märks att serieskaparna försöker knyta ihop säcken. Jag har också börjat så smått på andra säsongen av Heartstopper som än så länge är ganska gullig. Idag är det förhoppningsvis dags att börja se andra säsongen av The Bear.

Just nu lyssnar jag på den spellista som jag döpt till ”Lugnt och skönt” som bland annat innehåller en hel del José González, Phoebe Bridgers, Boygenious, Lana del Rey, First Aid Kit, Elliott Smith och Billie Eilish. Fortfarande lyssnar jag också på Blurs Barbaric minst en gång om dagen. I helgen har vi hyrt container och ska röja ut det som ska bli badrum på övervåningen, men som hittills mest fungerat som förråd. Då blir det kanske en ljudbok i öronen och eftersom jag ännu inte läst Au revoir Agneta av Emma Hamberg blir det kanske den.

Just nu njuter jag av att det faktiskt finns små stunder av sol och värme kvar trots att det är september. Jag hoppas på fler chanser till uteläsning.

Just nu längtar jag efter Bokmässan och då kanske framför allt att träffa alla bokvänner igen. Jag ser också fram emot att Alla mot alla kör igång en ny säsong på måndag. Det är alltid kul.

10 reaktioner på ”Just nu i september”

  1. Imorgon och imorgon och imorgon vill jag hemskt gärna läsa, den låter precis som något för mig.

    Nästa vecka ska bli hyfsat fint väder, har jag hört. Jag hoppas det. September kan vara så fin, om det inte regnar hela tiden.

  2. Alla mot alla är något att se fram emot. Röja är ofta ganska tillfredsställande – så påtagligt jobb! Och det blir klart, jämfört med mycket annat. 👍

  3. Jag måste nog ta tag i Blur lite mer! Jag började lyssna på skivan men den föll bort sen i allt annat brus i och med jobbstart och så. Tack för påminnelsen!

  4. När jag läste att du skrev att Blur gett ut en ny skiva tänkte jag att jag skulle lyssna på den men eftersom jag lyssnar på musik så sällan har det inte blivit av än. Ser fram emot att ses på mässan igen!

    1. Ser fram emot att ses! Lyssnar rätt mycket på musik när jag är ledig, men väldigt mycket mindre under terminerna då det är rätt skönt att ha det tyst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: