Veckans kulturfråga v.24 2023

Idag är jag på äventyr med mina kollegor och kulturfrågan handlar därför om just detta. Inte mina kollegor specifikt, utan kultur där kollegor är viktiga.

Vilka kulturella kollegor gillar du?

Det var inte jättelänge sedan vi såg The Office tillsammans hela familjen O. Jag avfärdade den när den var ny och vi gjorde ett gemensamt försök för några år sedan, men gillade inte. Nu absolut älskade vi den och den höll (nästan) hela vägen till slutet, även om det var tråkigt när Steve Carell lämnade. Jag skulle visserligen inte hävda att jag gillar alla de fiktiva kollegorna, men jag tycker om att följa dem.

En serie som inte höll är Suits, som jag lämnade strax efter att Patrick J. Abrams och Megan Markle gjorde det. De första fem säsongerna är dock något av det bästa jag sett och sedan höll den hyfsat ett par säsonger till. Mest av allt tyckte jag om relationen mellan Mike och Harvey (Gabriel Macht) och manuset till deras dialoger var otroligt bra.

En klassiker som jag tyckte väldigt mycket om är LA Law som sändes 1986-1994. Vissa avsnitt minns jag fortfarande. För något år sedan talades det om en spinoff med Blair Underwood och Corbin Bernsen, men den verkar inte bli av.

Malin Persson Giolitos bok Dubbla slag kom ut 2008 och handlar om Hanna som försöker kombinera jobbet som jurist med småbarnslivet. Det går sådär och hon har verkligen inga stöttande kollegor.

Mellan raderna inleder Johanna Schreibers snart kompletta trilogi om vardagen på Schantz förlag är riktigt bra. Vi får följa vännerna och kollegorna Emily, Daniel och Clara som har olika funktioner på förlaget. Rekommenderas!

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.24 2023”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: