Just nu i mars 2023

Så går ännu en månad och när jag läser just-nu-enkäten från mars 2022 inser jag att det även i år är så att jag är sen med tomatfröerna. Förutsägbar snarare än förutseende som så ofta. Det är trots allt skönt att det är mars och den senaste veckan har vädret dessutom varit soligt och fint här på västkusten. Den här månaden har vi lagt till en fråga om att njuta i nuet, något i alla fall jag verkligen behöver bli bättre på det. Kika gärna in hos Anna, Ulrica och Helena som också skriver om sitt nuläge.

Just nu läser jag allt och inget. Typiskt tecken på att jag har lite för mycket att göra och ännu mer att tänka på. Främst är det dock A Family of liars av E. Lockhart, De tar allt ifrån mig av Linda Jones och Äkta kärlekar av Taylor Jenkins Reid. 

Just nu tittar jag på Fleishman is in trouble med bland andra Claire Danes, Adam Brody, Jesse Eisenberg och Lizzy Caplan, som är en ny favorit. En riktigt bra serie än så länge och enligt min tv-serieguru Linus Fremin ska den vara mer än en ”vanlig” skilsmässoserie.

Just nu lyssnar jag på ganska lite. I intensiva perioder blir jag alltid extremt ljudkänslig. Fågelkvitter är dock skönt att lyssna till och det hörs en hel del just nu. I bilen blir det korta och enkla ljudböcker, senast Rick av och med Alex Gino. Just nu är det Den store konstnären av Emmy Abrahamsson och Hanna Jedvik som gäller och den verkar lovande så här långt.

Just nu njuter jag av vårsolen och ljuset. Det kommer säkert mer snö och jag kommer att svära över det, men mörkret är ändå många månader bort. Lite extra njuter jag också av en helg helt utan planer, mer än att varvar ner efter en intensiv vecka.

Just nu längtar jag efter att få lite mer tid att läsa, då jobb och studier tar rätt mycket kraft just nu. Våren bjuder dock på en del lediga dagar och jag sak försöka unna mig lästid då.

10 reaktioner på ”Just nu i mars 2023”

  1. Äkta kärlekar är jag nyfiken på. Jag blir också ljudkänslig ibland, och då är det skönt att inte lyssna på något. Fick uppdatera mitt inlägg med den nya frågan 🙂

    1. Vi tänkte att det kan vara bra att faktiskt plocka fram saker som är bra nu och inte bara sådant vi längtar efter. Har läst ungefär halva Äkta kärlekar nu och den är lättläst och välskriven. Det är en författare som är bra på att skriva enkelt utan att det blir banalt.

  2. Bokföring enligt Monika

    Jag är så nyfiken på Fleishman is in trouble och la till den på listan för ett tag sedan. Nu åkte den nog upp till förstaplatsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: