Melodifestivalen semifinal

Ikväll är det semifinal i årets Melodifestival och den sänds från Örnsköldsvik. Äntligen har det orättvisa konceptet med dueller skrotats och istället är det de fyra bidrag som får flest röster som tar sig till final. Halvvägs in i tävlingen avslöjas ställningen och därefter fylls hjärtrösterna på. I slutet av kvällen kommer sedan fyra toppbidrag presenteras. Lite mindre meningslöst än duellerna, men ingen av de här låtarna lär vinna nästa veckas final. För mig räcker det fint att i efterhand få veta vilka de är och så här tror jag att det går.

Mer av dig med Theoz av Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström och Thomas G:son tävlad i andra deltävlingen i Linköping och jag trodde att den skulle ta sig direkt till final. Nu har Theoz lägst odds inför kvällens tävling och jag tror på en finalplats trots att vi hört det tusen gånger förut.

Where did you go med Kiana av Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt tävlade i Malmö på sångerskans sextonårsdag och hon fick en plats i semifinalen i present. En pigg, glad och något tjatig låt men ett proffsigt framträdande

One day med Mariette av Thomas G:son, Jimmy Jansson och Mariette tävlade i Malmö och jag tippade att den skulle gå direkt till final. Så blev det inte, men ikväll tror jag ändå att det går vägen. Oavsett hur det går är det här min favorit bland de bidrag som tävlar i semifinalen.

Now I know med Tennessee Tears av Tilda Feuk, Jonas Hermansson, Thomas Stengaard och Anderz Wrethov tillhör verkligen inte mina favoriter, men det är en låt som sticker ut bland ganska lika poplåtar. Det gör att jag tror på en finalplats.

Släpp alla sorger med Nordman av Jimmy Jansson och Thomas G:son tävlade i Lidköping och många trodde nog att de skulle ta sig vidare direkt, men så blev det inte. Oddsen säger att de går vidare, men jag placerar dem som nummer och hoppas att jag har rätt.

Diamonds med Victor Crone av Victor Crone, Peter Kvint och David Lindgren Zacharias tävlade i Göteborg. Ännu en svårtippad låt, men det känns som att vi hört den tusen gånger förr och jag har svårt att se att den ska slå. Inte dålig, men rätt ointressant.

Raggen går med Elov & Beny av Mattias Elovsson, Oscar Kilenius, Tim Larsson, Kristian Wejshag och Johan Werner tävlade i Göteborg och det här är verkligen riktigt dåligt. Även om de säkert har sin publik hoppas jag slippa höra dem

For the show med Melanie Wehbe av David Lindgren Zacharias, Herman Gardarfve och Melanie Wehbe överraskade mig när den gick vidare till semifinalen i årets tredje deltävling i Lidköping.

Diamonds med Victor Crone av Victor Crone, Peter Kvint och David Lindgren Zacharias tävlade i Göteborg. Ännu en svårtippad låt, men det känns som att vi hört den tusen gånger förr och jag har svårt att se att den ska slå. Inte dålig, men rätt ointressant.


Kommentar efter tävlingen

Jag gissade rätt på tre av fyra finalbidrag och egentligen insåg jag att Nordman skulle ta sig till final. Tennesse tears kom dock femma, så helt ute och cyklade var jag inte. De fyra låtar som gick vidare var samma låtar som var i topp då halvtidsresultatet avslöjades och också de som fick tolvorna. Här bjöd också Fouad Youcefi på lite statistik och hade redan koll på vilka olika grupper som skulle rösta på vem. Mariette fick de äldres tolvor, Nordman telefonrösterna medan Theoz och Kiana delade på det yngres tolvor.

Som under hela tävlingen hyllades gamla stjärnor och det tycker jag har varit ett trevligt inslag. Ikväll var det dags för Pernilla Wahlgren att väljas in i Hall of Fame. Som jag älskade hennes Picadilly cirkus 1985. Jag var 11 år och rätt förbannad över att Kicki Danielsson vann. Nu har den kärleken gått över, men nostalgiskt är det helt klart. Lucianoz version var väl kanske inte superbra, men lite gulligt var det allt. Melodifestivalen nästa år kanske?

Riktigt rörd blev jag faktiskt när Christer Lindarw hyllades och det blev han också. King of Queens, utan tvekan och en sådan älskvärd man. Christer Lindarw, mon amour, som de sjöng. En rätt trevlig kväll trots allt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: