Fem bra hotellskildringar

I helgen får min kära mor äntligen sin 70-årspresent flera år för sent. När inlägget publiceras är nämligen jag, syrran och mamma på väg till Marstrand där vi ska njuta av spa, mat och trevligt sällskap. Fem kulturella verk om just spa-upplevelser lyckades jag inte hitta, men väl fem hotellskildringar.

Hotel Portofino är ursprungligen en bok av J.P. O’Connell, men jag har faktiskt bara sett tv-serien från 2022. En ganska trevlig serie som blir extra sevärd på grund av den vackra miljön. Lite anakronistisk, men ändå sevärd.

Hotellet med manus av Lola Zackow är en radioserie i sju delar som är en del av programserien P3 serie. Vi får följa sex vänner som är på en klassåterträff på ett lyxhotell i Norrbotten. Riktigt läskig och bra med kända skådespelare som Johannes Kuhnke, Happy Jankell och Amanda Jansson i rollerna.

The White Lotus har just fått en andra säsong, men den har jag ännu inte hunnit se, men jag tyckte väldigt mycket om första säsongen av den riktigt skruvade serien om några gäster på ett lyxhotell på Hawaii. Den började lite småknäppt och sedan blev det bara värre och bättre samtidigt.

I Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld flyttar Sigge och hans familj till mormor i Skärblacka. Hon driver Grand hotell Skärblacka som är ett minst sagt annorlunda hotell som endast har en gäst och betydligt fler uppstoppade djur.

Levande djur finns det gott om på familjens Durrells pensionat på Korfu i serien The Durrells som på svenska fått det lite spännande namnet Enkel resa till Korfu. De fyra säsongerna finns att se på C More upptäckte jag när jag tog en provmånad där. Serien baseras på Gerald Durrells självbiografiska The Corfu trology.

6 reaktioner på ”Fem bra hotellskildringar”

  1. Pingback: Fem bra hotellskildringar - Bokfeed

  2. Pingback: Fem bra hotellskildringar - Bloggfeed

  3. Bengt Erik Eriksson

    Det är svårt att undgå Overlook Hotel i The Shining (men nåt hotell som ens avlägset påminner om det finns förstås inte på Marstrand).

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: