Hotellet P3 Serie

Hotellet är en serie i sju delar där vi får följa med på en klassåterträff på ett lyxigt hotell i Norrbotten. Ingen vet vem som bjudit dem och de blir alla lite överraskade över hur få som kommit. Ingen tänker så mycket på det när de sex vännerna festar loss och minns sin skoltid. Vi får ganska tidigt veta att någonting hemskt kommer att hända dem och polisförhören med Ines, en av vännerna, ger oss långsamt en förklaring till vad som hänt. Gamla hemligheter kommer upp till ytan och det står klart att den som bjudit in till klassfest tänkt sig något helt annat än en trevlig helg på lyxhotell.

För mig som inte gillar ljudböcker är P3 Serie ett perfekt format. Korta avsnitt, en återblick i början av varje avsnitt och i fallet med Hotellet, rejäl spänning. Vi bjuds dessutom på fina skådespelarinsatser av bland andra Amanda Jansson, Johannes Kuhnke och systrarna Happy och Felice Jankell. Manuset till Hotellet är baserat på en originalhistoria av Daniel Åberg som de senaste åren haft fokus på ljuddrama. Producenter är Louise Jacobson och Emelie Rosenqvist och dramaturg Magnus Lindman.

Det finns saker jag inte gillar med Hotellet, som de ibland märkliga vändningarna och de ibland övertydliga karaktärerna, men som alternativ till ljudbok för den som inte är så bra på att koncentrera sig, funkar serien bra. Spännande och lättlyssnad.


Om serien

Hotellet, en serie i sju delar efter en idé av Daniel Åberg, P3 Serie med premiär i november 2021.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: