Hotell Portofino som tv-serie

Miljön, tidsandan och karaktärerna gör tv-serien Hotell Portofino värd att se. Vi tas med till italienska Portofino och ett hotell som drivs av den brittiska familjen Ainsworth med mamma Bella i spetsen. Året är 1926 och det märks på såväl kläder som musik och inte minst de förväntningar som finns på karaktärerna. Äldste sonen Lucian förväntas gifta sig med Rose Drummond-Ward, dottern till en av faderns vänner. Mor och dotter anländer till hotellet som gäster och äktenskapsförhandlingar förväntas pågå. Andra gäster är den väldigt brittiska och väldigt bittra Lady Latchmere som reser tillsammans med en yngre släkting, samt glidaren Jack Turner som dyker upp tillsammans med den frispråkiga och exotiska Claudine Pascal.

Vi får också lära känna personalen på hotellet där den fantastiska Betty som sköter köket får tankarna att gå till Downton Abbey. Där jobbar också Paola, en ung kvinna från trakten som får Betty att blanda sin engelska meny med italienska influenser. Luciens syster Alice har mist sin man och hennes barn behöver en barnflicka. Betty är inblandad i valet av Constance, som är dotter till en av hennes väninnor. Många karaktärer som ni märker, men de är lätta att lära känna och lätta att tycka om. Mest sympatisk är kanske Luciens vän Anish Sengupta, en läkare med indiskt ursprung som han lärde känna under kriget. Seriens onde man och antagonist är en lokal politiker, självklart en beundrare av Mussolini, som gör allt för att försvåra för familjen. Ekonomin är i botten, men allt kan verkligen inte skyllas på de lokala fascisterna. Istället är det fadern i familjen, Cecil, som lyckas göra av med allt och lite till.

Hotel Portofino är en trevlig serie och jag gillar att följa karaktärerna. Spänningsmomentet som lite krystat är en del av handlingen känns däremot lite märkligt. Det hade räckt väl att följa alla på hotellet och i samhället runt omkring. Sanningen är att jag faktiskt blir sugen på att åka till den italienska rivieran och det har aldrig hänt förut. Bra betyg alltså!


Om serien

Hotel Portofino, (2022), 1 säsong med totalt sex avsnitt. Baserad på en bok av J.P. O’Connell.

Serien är skapad av Matt Barker och bland skådespelarna märks Natascha McElhone, Oliver Dench och Anna Chancellor.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: