Fem författare som borde skriva en ny bok

Länge hade jag ett givet svar när någon frågade mig om min favoritförfattare nämligen Barbara Voors. Nu var det tyvärr evigheter sedan hon publicerade något. Senaste boken är Fantomsmärtor (2010).

Jandy Nelson har skrivit två fantastiska ungdomsböcker, varav Jag ger dig solen (2014) är den senaste.

Tre böcker har Gillian Flynn skrivit och så En sån som du (2015) som inte är mycket mer än en novell.

Jonas Hassen Khemiri Pappaklausulen (2019) får vara med även om jag inser att tre år inte är lång tid att vänta på en bok. Jag vill ändå ha en ny bok av Khemiri. Alltid.

Ibland, eller ganska ofta, släpper en författare en fantastisk debut och sedan händer ingenting. Jag tyckte så mycket om Gaël Fayes roman Litet land från som handlar om hur inbördeskriget drabbade Burundi i början av 90-talet. Det har inte blivit fler böcker, men när jag sökte på Fayes namn upptäckte jag att han numera istället gör musik. Bra sådan dessutom. En av de senaste heter Taxiphone och verkar handla om att komma från Afrika som flykting och därmed ses som mindre värd.

3 reaktioner på ”Fem författare som borde skriva en ny bok”

  1. Bengt Erik Eriksson

    Jag skulle säga Kiran Desai, som vann Bookerpriset 2006 för den fullständigt fantastiska ”The Inheritance of Loss” och som trots spridda rapporter genom åren om att en ny roman är på väg inte så långt jag vet publicerat någonting efter den boken.

      1. erikssonbengterikgmailcom

        Jo, debuten kom några år tidigare men läste aldrig den för trean skulle vara på väg och vore spännande att se hur hon kunde utvecklas vidare. Läste om tvåan för bara något år sedan och den är fortfarande otroligt imponerande. Hoppas, hoppas att hon hittar tillbaka till att publicera. Det händer ju att författare har långa perioder utan en enda bok publicerad även om de skriver. Ragnar Thoursie, som hade ett åtminstone 35 år långt uppehåll mellan två böcker, är ett svenskt exempel.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: