Lina Nordquist har skrivit Årets bok

Igår avslöjades vem läsarna röstat fram som Årets bok av de tolv nominerade titlarna. Vann gjorde Dit du går, följer jag av Lina Nordquist och det betyder att det är hög tid för mig att läsa den. Boken gavs ut i augusti 2021 av förlaget Romanus & Selling och är Nordquists debutbok. Boken låter oss följa två kvinnor, Unni som flyttar från Norge till Hälsingland i början av 1900-talet och Kåra som 70 år senare bor i samma torp som Unnis man Armod byggde. Eftersom den här historieläraren alltid är lite skeptisk till historiska romaner har jag inte prioriterat läsning. I dagarna släpptes Lina Nordquists andra bok Livet innan du dör, som är en nutidsberättelse om fyra grannar som lockar mig mer. Kanske börjar jag med den istället.

Andraplatsen gick till I dina händer av Malin Persson Giolito, utgiven av Wahlström & Widstrand och den har jag däremot läst och tyckt om, liksom tredjepristagaren Räkna hjärtslag av Katarina Widholm utgiven av Historiska Media.

Foto: Henrik Mårtensson Almegård

2 reaktioner på ”Lina Nordquist har skrivit Årets bok”

  1. Tycker den var väldigt mörk!! Inte ens vädret var bra. Bara elände och ett oväntat slut med frågetecken.
    Läser nu hennes andra och där fortsätter eländet .
    Kanske ligger det i tiden men jag skulle behöva nåt mer upplyftande.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d