Veckans kulturfråga v.37 2022

Det var val i söndags och det ska vi inte fördjupa oss i här. Däremot skulle jag vilja att du lyfter bra kultur som på något sätt handlar om politik.

Vilka kulturella verk med politisk koppling uppskattar du?

En bra bok som egentligen inte handlar om politiker, men om en fråga som blir politisk är Paradisträdgården av Amy Waldman som handlar om en tävling där konstnärer bjuds in för att göra ett minnesmonument över hedra de som dog i attentatet 9/11. När det visar sig att det vinnande bidraget är skapat av en muslim blir det kaos.

Författaren Curtis Sittenfeld har skrivit två böcker där amerikanska presidenter står i centrum. I American Wife har hon bytt namn på huvudpersonerna, men vi förstår att paret i berättelsen är Laura och George W Bush. Hon lyckas med det omöjliga, nämligen att få miig att både sympatisera med och tycka om George W Bush. I boken Rodham beskriver hon hur Bill och Hillary Clinton träffas, men när Bill friar förändras historien då Hillary säger nej. Därefter får vi läsa om hennes alternativa liv och det är intressant.

Två tv-serier som innehåller amerikanska presidenter är Scandal och Designated Survivor. Jag har säsonger kvar att se, men uppskattar dem. Kanske börjar Scandal upprepa sig själv och det är därför jag tagit en paus i tittandet på obestämd tid.

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.37 2022”

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: