Bokmässepepp med Patrik Lundberg

Patrik Lundberg är författaren som skrivit bland annat den självbiografiska Gul utanpå, den fantastiska ungdomsromanen Onanisterna och Fjärilsvägen som handlar om hans mamma. Jag har läst och tyckt om dem alla, däremot har jag inte läst senaste boken om adoptionsskandaler i Sveriges historia, men de reportage som publicerats i Dagens nyheter. Här är Patrik Lundbergs svar på mina fem snabba frågor om Bokmässan. Kanske springer jag på honom på Bokmässan by night.

Äntligen en “riktig” Bokmässa igen. Hur peppad är du?

Har längtat ända sedan 2019. Ska ta igen allt jag har missat, har saknat kollegor och läsare.

Hur ser din medverkan på Bokmässan 2022 ut?

Jag är aktuell med boken Adoptionerna – ett granskande reportage som jag har skrivit tillsammans med mina DN-kollegor Josefin Sköld och Alexander Mahmoud. Dessutom ska jag moderera några samtal, bland annat ett med Karolina Ramqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Vilka programpunkter vill du själv se?

Är nyfiken på det nya konceptet Bokmässan by night, där kommer jag nog att sitta klistrad hela fredagskvällen.

Vilken monter missar du inte?

Aftonbladet Kultur har alltid den vackraste montern, den brukar jag stå och beundra.

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Du hinner med mycket mindre än du tror. Fokusera hellre på färre saker som du verkligen vill göra.

Foto: Nicklas Thegerström

1 reaktion på ”Bokmässepepp med Patrik Lundberg”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: