Just nu i maj 2021

Det är maj och våren är officiellt här enligt almanackan. Vintern har rasat ut och nu hoppas jag på en massa sol och värme. April har varit minst sagt ojämn på väderfronten. Första lördagen i månaden är det också och därmed tid för ett just-nu-inlägg i gammal god Kulturkollotradition. Jag har roat mig med att läsa det inlägg som publicerades där för exakt ett år sedan och då läste jag Queenie, tittade på Normala människor, såg ohälsosamt mycket på presskonferenser om coronaläget och längtade efter att distansundervisningen skulle vara ett minne blott. Ett år senare dras vi fortfarande med distansundervisningen i alla fall delvis och har två av tre årskurser på plats.

Just nu läser jag Last night av Mhairi McFarlane, som jag försöker spara på så länge det går och Vargasommar av Hans Rosenfeldt, som är okej, men jag saknar Sebastian Bergman. I torsdags påbörjade jag Jenny Jägerfelds Min storslagna död och tänkte att jag skulle hinna läsa massor under de fyra timmarna jag vaktade nationellt prov. Det var bara det att jag skrattade högt flera gånger och störde eleverna, så jag var tvungen att göra annat. Så kan det gå.

Just nu tittar jag och maken Alla mot alla med Filip och Fredrik för första gången och jag gillar skarpt. Det hjälper ju att idolen Hanna Hellquist är med och bildar par med Jonathan Unge, som jag också gillar. Serietittandet går sådär eftersom koncentrationen inte är på topp, men jag ser The Ranch med ungarna i alla fall och har snart sett färdigt Ginny & Georgia.

Just nu lyssnar jag på alldeles för många inspelade litteratursamtal och annat från mina elever. Efter jobbet blir det inte mycket lyssnat alls. Morgongänget i P3 på väg till jobbet för att tajma in ett asgarv från Kodjo och sedan Hanna Hellquists och Christopher Garplinds härliga pladder på vägen hem. Sedan har jag fått Dua Lipas We’re good på hjärnan, så någon lyssning om dagen blir det av den. Även KIDDOs My 100 går varm. Gillar att det kommit en rad Gwen-Stefani-kopior, som kanske inte är lika bra som originalet, men som funkar fint ändå. Hennes Let me reintroduce myself är riktigt bra.

Just nu längtar jag efter värme och gärna en långhelg eller två. Energin börjar långsamt komma tillbaka efter en både låg och stressad period. Tänk vad lite ljus kan göra. I helgen planerar jag omplantering av tomat- och gurkplantor och så uteläsning självklart. Alltid uteläsning. Ska försöka förtränga all rättning och ta den nästa vecka.

Vill ni läsa fler svar tipsar jag om att kika in hos de forna kulturkollarna Ulrica, Anna och Helena.

 

11 reaktioner på ”Just nu i maj 2021”

  1. Pingback: Just nu i maj 2021 – • FIKTIVITETER •

  2. Dua Lipa är en av mina favoriter inom pop. Minns inte hur jag upptäckte henne, men det kan varit via dottern. Vad tyckte du om Ginny & Georgia förresten?

    1. Dua Lipa är en ny favorit helt klart, brukar kolla P3:s låtlistor ibland för tips på ny musik som låter som gammal. 😉 Tycker sådär om Ginny & Georgina om jag ska vara ärligt. Tillräckligt bra för att jag ska vilja titta vidare, men är inte helt övertygad. Har svårt för skildringen av mamman (och de flesta vuxna) , men gillar tonåringarna.

    1. Solen har inte riktigt bestämt sig för hur den ska göra, men hoppas att den kommer fram. Annars får det bli växthusläsning!

  3. Köpte Mhairis bok häromdagen, men sparat på den lite tills jag kan få ägna mig åt den relativt obrutet.

    1. Jag läser den ganska långsamt, men hinner tänka på den mellan lästillfällena. Väldigt svart än så länge, men också varm och rolig som det brukar vara. Dessutom finns två tänkbara slut och jag vet vilket jag föredrar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: