Något slags spänningsfokus

När jag gick igenom mina senast lästa böcker insåg jag att många av dem var spänningslitteratur, vilket fick mig att bestämma mig för att fokusera lite extra på just det resten av augusti. Inget regelrätt tema, för det finns andra böcker jag vill skriva om också, men mer fokus på spänning än vanligt.

Tidigare i augusti har jag redan uppmärksammat att Camilla Grebe tilldelats Glasnyckeln för sin fantastiska bok Skuggjägaren och dessutom skrivit inlägg om Beatrice av Lina Bengtsdotter och Säg ingen om Lydia av Celeste Ng, som inte är en regelrätt spänningsroman, men ändå fokuserar en hel del på ett försvinnande.

Fler recensioner blir det som sagt under det kommande veckorna, några inlägg i serien Boknostalgi och kanske någon spänningsanpassad kulturfråga.

 

 

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: