Grattis till Camilla Grebe

Camilla Grebe har för andra gången tilldelats priset Glasnyckeln, som delas ut av Skandinaviska kriminalsällskapet till bästa nordiska kriminallitterära verk. Priset har funnits sedan 1992 och 2018 vann Grebe priset för Husdjuret.

I år får hon priset för fantastiska Skuggjägaren som ni verkligen MÅSTE läsa om ni inte redan gjort det. Så här skrev jag om den när jag läste den i november:

Skuggjägaren är riktigt, riktigt bra och jag slukade den. När jag läst sista sidan drabbades jag av den tomhet som en fantastisk läsupplevelse kan ge. Jag insåg nämligen att en bok inte skrivs på några veckor och att det därför kommer att dröja ett tag innan Camilla Grebe kommer med en ny bok. Det är därför jag är avundsjuk på er som har Skuggjägaren oläst. Det är nämligen en kriminalroman utöver det vanliga.

Boken om fyra generationers poliskvinnor är otroligt välskriven och jag tror att Grebe kommer att håva in fler priser i höst. Kanske Årets bok, som Skuggjägaren nominerats till. Mest av allt vill jag dock att hon skriver en ny bok. Snabbt, snabbt. Hela inlägget om boken hittar du här.

Stort grattis till Glasnyckeln Camilla Grebe!

1 reaktion på ”Grattis till Camilla Grebe”

  1. Pingback: Något slags spänningsfokus – enligt O

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: