Boktolvan 2020

För länge sedan startade jag läsutmaningen Boktolvan, som kort och gott går ut på att läsa en bok av 12 författare som jag länge tänkt läsa något av. De senaste åren har jag inte lyckats speciellt bra och förra året struntade jag i utmaningen helt, men 2020 gör jag ett nytt försök. Flera av författarna är sådana jag tänkt läsa något av länge och som dessutom är aktuella i vår. Det gör att chanserna mycket troligt ökar att jag faktiskt får tummen ur att läsa något av dem. Att listan är lång gör det ännu lättare …

12 av de här 24 författarna ska jag läsa något av 2020:

Henrik Bromander

Maria Maunsbach

Augustin Erba

Rose Tremain

Svetlana Aleksijevitj

Deborah Levy

Celeste Ng

Viet Thanh Nguyen

Rachel Cusk

Yangsze Choo

Ocean Vuong

Karin Slaughter

Riad Sattouf

Jokha Al Harthi

Samanta Schweblin

Alain Mabanckou

Philip Teir

Lisa Gardner

Sjón

Ann Cleeves

Sara Paborn

Helle Helle

Nuruddin Farah

Elizabeth Strout

9 reaktioner på ”Boktolvan 2020”

  1. Hurra! Där satt den 🙂 Jag har funderat över en utmaning med arbetsnamnet fantastisk fruntimmer då jag har tänkt läsa flera av de kvinnor jag hade med i min kalender, bland annat. Men att göra en lista med en massa namn lockar sällan mig. Då är ju detta perfekt, jag måste inte läsa alla! Jag hakar på, med min egen lilla twist om det är ok.

    Henrik Bromander ska jag också läsa btw. Men han är ju inget fruntimmer så honom får jag läsa ändå.

    1. Kul! Några gubbar fick plats bland mina fruntimmer. Insåg att nästan 80% av böckerna jag läser är skrivna av kvinnor, så några män får kvoteras in. 😉

  2. Jag har ju sagt att jag ska ha ett utmaningsfritt år. Men nu när jag ser din boktolva blir jag ju så sugen på att köra en sån! Kanske får sätta ihop en lista ändå, som inspiration och kom-ihåg över vilka författarskap jag vill prova på.

    1. Tänker också att det mer ska vara en lista för att jag inte ska glömma de författare jag verkligen vill läsa. Det är så lätt att bara ta upp första bästa bok och även om det blir bra det också är det synd att missa potentiella favoriter.

  3. Pingback: Analfabeten av Agota Kristof – enligt O

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: