En utmaning om verkliga brott

Veckans tema på Kulturkollo är True Crime och det är verkligen en oupptäckt genre för mig. Veckoutmaningen handlar om att tipsa om tre riktigt bra böcker om verkliga brott och jag ser fram emot att få tips, snarare än att tipsa själv. Mest tycker jag om romaner som baseras på brott, medan rena biografier eller självbiografier inte riktigt är min grej.

Jag väljer att lista tre böcker jag har läst (som iaf typ handlar om verkliga brott) och tre jag länge tänkt läsa.

Min topp 3

Lasermannen av Gellert Tamas är en riktigt bra bok om en mördare.

Flickan och skulden av Katarina Wennstam är en bok om hur våldtäktsoffer behandlas av det svenska rättsväsendet.

Det här är vår tid av Fanny Härgestam handlar egentligen om det som skedde efter att en man satte eld på sig själv i protest mot att hans grönsaksvagn beslagtagits.

 

3 böcker jag vill läsa

I skuggan av ett brott av Helena Henschen

Med kallt blod av Truman Capote

Kidnappningen av Anna Schulze

 

Nu ska jag surfa runt och leta tips på böcker om sanna brott som kan passa mig!

 

 

Photo by Aaron Mello on Unsplash

11 reaktioner på ”En utmaning om verkliga brott”

  1. När jag skulle välja mina tips fick jag bredda urvalen lite för att få ihop något som liknande en lista. Har tänkt att jag ska läsa Wennstams reportageböcker någon gång. Har läst någon av hennes skönlitterära också.

    1. Jag rekommenderar Wennstams reportageböcker, i alla fall de två första Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman. Flickan och skammen försökte jag lyssna på, men det funkade sådär. Ska testa att läsa vid tillfälle.

  2. Lasermannen är en av mina bästa böcker någonsin, så hemsk och bra på att skildra ett samhälle. Flickan och skulden är förstås också helt förfärlig och förträfflig. Jag skulle råda dig att slänga dig över I skuggan av ett brott, den är riktigt, riktigt bra. Och Med kallt blod skulle du också gilla.

    1. Md kallt blod har jag tänkt läsa länge, men sommaren gick utan någon större klassikerläsning. Är den svårläst, eller funkar det att läsa den md trött hösthjärna också?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: