Anglofil april

Nu är det inte så att jag läser för lite brittiska böcker, men eftersom jag åker till Brighton i mitten av månaden finns det en del böcker jag skulle vilja ha läst. Det får därför bli en anglofil april här på bloggen.

De böcker jag ska (funderar på) att läsa är:

A room of one’s own av Virginia Woolf, som jag faktiskt inte läst.

Brighton rock av Graham Green, ännu en klassiker jag inte läst ännu.

Coal black mornings av Brett Anderson, som föddes i Sussex.

Starlings av Erinna Mettler, som är den bok vi ska diskutera under resan.

Little Gold av Allie Rogers, som utspelar sig i Brighton under 80-talet.

The Dark angel av Elly Griffiths, en ny bok om Ruth Galloway är något speciellt.

The Silent wife av Kerry Fischer, mer Brighton.

The Zig Zag girl av Elly Griffiths, som jag påbörjat, men inte avslutat.

 

1 reaktion på ”Anglofil april”

  1. Trevligt! Jag minns de fina blommorna vid Royal Pavilion i Brighton; vita rallarrosor! De ser man ofta i fina trädgårdar i England, anglofil är jag själv tolv månader per år.
    Virginia Woolf var ju lite bitter för att hon aldrig fick gå på universitetet för att hon var kvinna… och i bokhyllorna hittar hon bara manliga författare (många kvinnliga författare har suttit i köket på nätterna och skrivit medan familjen sover).

    Tråkigt om man hade läst alla böcker… intressant boklista (i Sammankomsten (The Gathering) av Anne Enright där bror Liam har hittats död i Brighton).

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: