Veckans ord på J: Mina svar

J

Dags för bokstaven J i veckans ord. Jag har kopplat fem ord, valda av grabbarna O, till de här böckerna och författarna:

Jag är inte författare brukar jag tänka, men det är jag faktiskt. Igår kom min sjätte bok hem, läromedel förvisso, men böcker är det lika fullt.

En av årets hemskaste månader är januari. Lång och pank. En bok som börjar i januari och slutar i december är Elisabeth Åsbrinks nya 1947, som jag läser just nu. Mycket, mycket bra.

Jag läste I don’t know how she does it av Allison Pearson innan jag fick barn och förstod inte riktigt hur huvudpersonen kunde jonglera som hon gjorde. Nu gör jag det själv, även om jag släppt riktigt många krav på mig själv.

Familjen Jordgubbe är en av Elsa Beskows skapelser. Jordgubbskungen och hans familj som promenerar genom jordgubbslandet, där andra jordgubbar niger av vördnad.

Snart är det jul och någon jag förknippar med det är Astrid Lindgren, som gett oss en hel rad fina julskildringar. Mest tycker jag om Emils storslagna tabberas i Katthult.

 

 

3 reaktioner på ”Veckans ord på J: Mina svar”

    1. I februari finns i alla fall ett lov. En av de bästa veckorna som lärare måste erkännas. Och tack, känns alltid lite overkligt att böckerna faktiskt finns på riktigt. Åsbrink är riktigt bra! Skön blandning mellan sakprosa och ett vackert språk.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: