Nya böcker i augusti

NarGryningenDrojer-521x800

Det kommer självklart ut en massa böcker i augusti, men här är de jag ser fram emot mest.

America, Philip Roth, 3 augusti, Albert Bonniers Förlag.

Där gryningen dröjer, Anna Lihammer, 15 augusti, Historisk media.

Flickorna på Englandsbåten, Lone Theils, 22 augusti, Norstedts.

Slutet på världen som vi känner den, Erlend Loe, 23 augusti, Alfabeta bokförlag.

Gömda kroppar, Caroline Kepnes, 24 augusti, Forum bokförlag.

Alla hjältar blir förlåtna, Chris Cleave, 31 augusti, Brombergs Bokförlag.

Den gröna vägen, Anne Enright, 31 augusti, Brombergs Bokförlag.

Skamlös musik & bleknande bläckElvis Costello, 31 augusti, Norstedts.

 

Vilka augustiböcker längtar du efter?

3 reaktioner på ”Nya böcker i augusti”

 1. Philip Roths bok skulle jag gärna läsa, den står inte med på min att-läsa-lista för fritiden, men jag skall försöka läsa den eftersom jag tror att den kan vara intressant för min avhandling. Jag lade upp min lista över augustiböcker i går: https://justnujusthar.com/2016/07/28/bocker-att-se-fram-emot-i-augusti/

  Jag som inte har gillat deckare, föll för Börjlinds Springfloden när den gick som tv-serie, och har sedan läst alla böcker i serien om Rönning/Stilton. I augusti kommer deras fjärde del, den måste jag förstås läsa 🙂 Sedan har jag en del visserligen skönlitterära böcker på min lista, men kanske med mer fokus på värderingar, som Binas historia och Hur du blir parisisk var du än är. Två böcker är böcker som både jag och våra döttrar som är 10 och 11 kommer att läsa. En ny del av Nikkis dagbok och en bok av Karin Alvtegen och hennes son, Nyckeln till Hinsides, första delen i en blivande trilogi.

   1. Jag har skrivit den här: http://www.regeringen.se/contentassets/5bae04060be04befb4ff87fff771d867/diskrimineras-invandrarforetagen-i-sverige

    Nu är jag på sluttampen med min avhandling som har arbetsnamnet ”Invandrares och minoriteters kultur- och samfundsliv. Grundlagsskyddet och gränsdragningsproblematiken 1976-2016”

    Apropå Alvtegens bok skulle jag gärna höra dem berätta om hur samarbetet mellan dem gick till när de skrev den boken. Hoppas de dyker upp i en tv-soffa i samband med boksläppet 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: