Att skada ett barn

9789100137946

En liten flicka kommer in på akuten. Hon andas inte och självklart har mamman som bär henne panik. Gloria, som flickan heter tros först ha råkat ut för en olycka, men snart börjar polisen misstänka brott. Röntgen visar massiva blödningar i hjärnan. Gloria är sex månader och kämpar för sitt liv. Frågan är vem som har skadat henne. Det naturliga är självklart att misstänka föräldrarna.

Det är några dagar före jul och i Stockholm förbereder sig alla för firandet. Även Shirin Sundin och hennes familj, trots att de är muslimer. Maken Fredrik blir mer och mer främmande för Shirin och hon längtar bort. Hon flyr in i uppdraget som Glorias målsägarbiträde. Samarbetet med Theodor Dahlgren är på ytan helt yrkesmässigt, men en del av Shirin vill mer.

Stenhjärtat av Katarina Wennstam är den andra boken i serien om Shirin Sundin. Det finns fler och jag kommer definitivt att läsa vidare i serien. Jag gillar karaktärerna och då Wennstam alltid är angelägen, även i sina deckare. Ännu mer ser jag dock fram emot att läsa Flickan och skammen, som kommer ut i höst.

4 reaktioner på ”Att skada ett barn”

  1. Den serien blir jag väldigt nyfiken på. Jag får associationer till verklighetens målsägandebiträde, Elisabeth Massi Fritz, som biträder kvinnor i mål som det här. Det var länge sedan jag läste något av Katarina Wennstam, det är nog dags igen.

    1. Avskyr egentligen att läsa om barn som far illa. Beskrivningarna av Glorias skador är riktigt obehagliga att läsa!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: