Bokbloggsjerka med listor

Det var länge sedan jag gjorde bokbloggsjerkan, men när det handlar om listor kan jag inte låta bli. Uppgiften är att göra valfria listor. Annika själv har valt att lista deckarpar, favoritförfattare och tv-serier. Jag snor en av dem.

Topp 10 tv-serier

1. Gilmore girls, som jag faktiskt inte sett förrän nu. Är på andra säsongen och helt fast.

2. The Good wife, en serie jag just återupptäckt. Jag gillar Julianna Margulies skarpt.

3. Cityakuten, bästa sjukhusserien någonsin där ovan nämnda Magulies fick sitt genombrott.

4. Grey’s Anatomy, är också bra trots att det ibland spårar ur lite väl mycket.

5. Parenthood, riktigt bra och perfekt när man (jag) behöver gråta en skvätt.

6. Six feet under, var ruskigt bra och härligt märklig. Undrar om den håller fortfarande.

7. The Big Bang Theory, när jag behöver ett gott skratt är det Sheldon jag vänder mig till.

8. Downton Abbey, jag älskar verkligen den här serien och skulle gärna sett fler säsonger.

9. This Life, eller Livet kan börja som den heter på svenska. Fantastisk på alla sätt.

10. Vårt hemliga liv, serie som utspelar sig i St Kilda, Melbourne. Bra i typ tre säsonger, sedan räckte det.

 

17 reaktioner på ”Bokbloggsjerka med listor”

 1. har just upptäckt The good wife. förstår inte hur jag kunnat missa den. Downton Abbey önskar en sig flera säsonger av. Six feet under tyckte jag också om. de andra har jag inte sett

 2. Tittar så rysligt lite på tv, så tv-serier går bort nästen helt nu för tiden. Saknar dock dom gamla godingarna från 70- och 80-talet, t.ex. Starsky och Hutch, Par i brott (Moonlighting), o.s.v… 😉

  1. Jag tittar också lite, eller rättare sagt jag får sällan bestämma vad vi ska se. Det är därför jag måste streama för att kunna se en serie.

 3. The good wife har jag bara sett glimtar av och av det jag sett så önskar jag att jag hade följt den från början. Gilmore girls har jag funderat på att köpa hela boxen, men nu kommer ju en ny säsong så då faller ju det lite. Både Cityakuten och Grey’s anatomy är serier som jag verkligen gillat/gillar 🙂

  1. Jag gillar The good wife, vet inte alls varför jag glömde bort den. Troligen för att jag sällan bestämmer över tv:n.

 4. Downtpon Abbey är i en klass för sig. Greys Anatomy funkar när man inte vill tänka! Six feet under tröttnade jag på efter ett tag. Men en sak är klar: det fnns mycket att titta på!

  1. Oh ja, massor av serier jag fått välja bort för att jag inte hinner. Samma som med böcker. Någon gång kanske tiden finns.

 5. Oja, här tycker vi verkligen olika. Gilmore Girls är den enda serie på din lista som jag skulle sätta mig ner i soffan för att titta på – och har gjort, förutom sista säsongen av någon anledning. Men många, många andra tycker tydligen precis som du eftersom de övriga serierna är så populära. Så kan det vara.

  1. Jag är inte mycket för actionserier och har helt hoppat populära sådana som Homeland, men How to get away with murder har jag och maken börjat titta på. Den verkar lovande. Vilka serier hade funnits på din lista?

 6. Six felet under gillade jag mycket och The Gilmore Girls när jag såg dem. The good wife har jag kollat på, väldigt bra, men kom sen av mig, blev så många säsonger. Ser att du nämner How to get away with Murder i en kommentar – hur kunde jag glömma den på min topplista…..

 7. The good wife har jag hört mycket gott om så jag kommer snart att sälla mig till skaran som ser/har sett den.

  Dowton Abbey var underbar fastän det knappast är min genre.

  Cityakuten såg jag fram tills min favoritläkare dog och Grey´s anatomy fram tills ett oerhört förvirrar avsnitt som gjorde att jag tappade allt intresse för serien, och jag har inte heller sett den sedan dess. Långsint? Ja, jag är nog det 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: