Tips på påskekrim

01356

Under påsk ska deckarna plöjas, i alla fall enligt norrmännen. Jag som kämpat länge med min läsning kommer följa tipset i påsk.

Några deckare jag läst och rekommenderar är:

Christoffer Carlssons serie om Leo Junker är mycket bra. Senaste boken Den fallande detektiven har dessutom ett aktuellt tema om en forskare som undersöker vänster- och högerextremister.

Michael Hjort och Hans Rosenfeldt har hittills skrivit fyra böcker om den inte så trevlige Sebastian Bergman. Den senaste heter Den stumma flickan och rekommenderas varmt.

Kristina Ohlsson goes hårkokt i Lotus Blues. Fortsättningen Mios blues har just släppts och den kommer jag att prioritera i helgen.

Turkanarapporten av Christian Unge utspelar sig i Kenya och handlingen kretsar kring en svensk läkaren och fängslad forskare. Mycket spännade.

Jag vet att jag redan har tjatat om Anna Lihammers Medan mörkret faller, men jag måste nämna den igen, då den är så vansinnigt bra. Nu kommer fortsättningen som heter Än skyddar natten. Ser verkligen fram emot att läsa.

Elly Griffiths nya bok i serien om Ruth Galloway, The Ghost Fields, landade just i paddan. Vill läsa nu! Rekommenderar varmt hennes tidigare böcker.

2 reaktioner på ”Tips på påskekrim”

  1. Den stumma flickan och Mios blues har jag med bland mina deckare som eventuellt blir lästa i påsk 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: