Höstböcker del 2

9789146222958

Jag fortsätter min färd genom höstkatalogerna och bjuder på nyheter från några fler förlag. Böcker jag vill läsa, inte alla böcker de ger ut märk väl. En sammanfattande lista hittar du här.

Karin Wahlberg lämnar deckargenren och koncentrerar sig på sjukvården i nya serien om människorna kring ett lasarett på 50-talet. Första boken heter Än finns det hopp och utkommer i september på Wahlström & Widstrand.

Samma månad, på samma förlag är det dags för Christina Stiellis nya bok Allt för din skull, som handlar om att växa upp i en mycket sträng församling.

Rörgast avslutar Johan Theorins Ölands-kvartett och den vill jag självklart läsa. Wahlström & Widstrand ger ut den i oktober.

Anna Schulzes nya vill jag absolut läsa! Den heter Vårt gemensamma liv och kommer ut i oktober på Wahlström & Widstrand.

Taiye Selasi låter som en spännande ny bekantskap. Hennes bok Komma och gå utspelar sig i såväl USA, Ghana som Nigeria. Ges ut av Wahlström & Widstrand i oktober.

Lite rumänskt måste det bli inför Bokmässan och Lyan av Norman Manea låter onekligen intressant. Ges ut i augusti av 2244.

Marcus Ivarsson har gjort en serieversion  av Selma Lagerlöfs En herrgårdssägen. Måste läsas! Ges ut av Kartago förlag i augusti.

Jonas Gardell avslutar sin uppmärksammade trilogi med boken Torka aldrig tårar: 3. Döden. En bok jag kommer att slänga mig över så snabbt det går. Utkommer redan i juli på Norstedts.

Systrar & bröder av Maria Sveland är som titeln säger en berättelse om syskon. Kommer ut på Norstedts i augusti.

Än klappar hjärtan heter Helena von Zweigbergks nya bok som handlar om tre systrar. Ges ut av Norstedts i september.

Det är hög tid för mig att läsa något av Ann Patchett och I undrens tid ska vara en av hennes bästa. Norstedts, oktober.

Lite lättsamt behövs alltid och Tio saker jag lärt mig om kärlek av Sarah Butler låter trevlig. Ges ut i september, också den av Norstedts.

Weyler förlag så, som lagt vantarna på en av höstens stora snackisar, en tegelsten som prisats både här och där. Jag talar självklart om Wolf Hall av Hilary Mantel, som redan nu väntar på att bli läst. Utkommer i augusti.

Om vänner som tappat kontakten handlar Ia Genbergs Sent farväl, som låter som en riktig Linda-bok. Utkommer i oktober på Weyler förlag.

 

 

8 reaktioner på ”Höstböcker del 2”

  1. Håller på med Wolf Hall. Kommit lite över 100 sidor Mäktig roman. Lite knölig men mycket läsvärd. Manea verkar var mycket itnressant. Han kommer väl till bokmässan…

    1. Borde väntat, blir helt stressad av alla böcker jag vill läsa. Men snart blir det lässemester i några veckor…

  2. Vilken höst det ser ut att bli! Jag läser Wolf Hall, det är ett projekt. Sedan ser jag fram emot Gardell som borde komma i lådan snart. Komma och gå har jag beställt som engelsk pocket, den verkar riktigt spännande. Ung kvinna och afrikanskt också 😉

    1. Det är så många böcker att jag blir helt matt. Wolf Hall ska jag verkligen läsa, men den är för tung för att ta med till stranden!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: