Fem läskiga böcker på Halloween

Jag är inte mycket för skräckgenren egentligen, men de senaste åren har jag börjat närma mig genren via böckernas värld, men när det gäller film är jag fortfarande skeptisk. Jag är lite för lättskrämd och har definitivt svårt för overkliga figurer som vampyrer och annat.

Fem tips på bra och läskiga böcker tänkte jag hur som helst bjuda på. Om de ska kallas skräck låter jag vara osagt:

Människohamn av John Ajvide Lindqvist är både välskriven och obehaglig. Trots alla övernaturliga drag köper jag hela historien. Visst är det märkligt?!

Sharp Objects av Gillian Flynn kanske inte riktigt räknas som skräck. Ärligt talat har jag svårt att definiera genren. Den är i alla fall både mörk och obehaglig. Dessutom vansinnigt bra.

Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf är också både mörk och hemsk. Det är djävulens roll som gör att jag trots allt kallar den skräck. Romantisk sådan och då menar jag tidsperioden.

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist läste jag med hjärtat i halsgropen. En otroligt spännande historia med övernaturliga drag.

Tistelblomman av Amanda Helleberg är så där lagom mysrysig, på ett sätt som jag älskar. Jag gillar spökerier mer än blod och brutalitet.

2 reaktioner på ”Fem läskiga böcker på Halloween”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: