D-böcker i min hylla

Dags för bokstaven D och i hyllan fanns en hel del böcker. Jag valde ut de här:

Den hemliga historien av Donna Tartt är en modern klassiker som jag läste ganska nyss. Mycket bättre än jag kunde föreställa mig. Skulle kalla det en riktig fullträff som dyker upp i tankarna väldigt, väldigt ofta. Dessutom har många författare inspirerats av den, vilket  är kul att upptäcka.

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg är den bok jag brukar nämna om någon ber mig avslöja mig absoluta favoritbok. Egentligen är det lite lurigt, då jag inte läst den på många år, men känslan av den finns kvar.

Nina Bouraoui är en språkkonstnär och en stor favorit. Hon skriver självbiografiska böcker och Dockan Bella är en av dem. Är du en läsare som går igång på ett personligt och coolt språk, ska du definitivt läsa något av Bouraoui.

Det bästa av allt av Rona Jaffe läste vi i bokklubben Bokbubblarna för några månader sedan och det var en bra bok att diskutera. Kanske var den inte riktigt så bra som jag hade trott, men det är en bok som stannar kvar.

Ännu en bok som var bra, riktigt bra, men inte så fantastisk som jag trodde är Dark Places av Gillian Flynn. Jag kommer utan tvekan att läsa mer av henne dock. Köpte nyss Sharp Objects.

Vilka böcker på D har du i hyllan?

 

4 reaktioner på ”D-böcker i min hylla”

    1. Jag tyckte om den, men det var många personer och ibland försvann de bort utan att historien om dem berättades färdigt.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: