Mina svar på Z

Ja jisses det är dags för Z. Bokstaven man gärna vill lägga i wordfeud, men kanske inte skriva bokfrågor om.

Först fem ord på Z. Koppla dessa framkrystade ord till en, två eller kanske fem boktitlar:

Zygot

Zen

Zoo

Zooma

Zenit

 

Då kör vi då. Först ut är En gång av Margaret Wild om en graviditet, där figurerar ju en zygot (heter det en förresten?) Solen står i zenit mellan vändkretsarna, således också i Nigeria där de flesta av novellerna i The thing around your neck utspelar sig. Där finns djur som vi knapps ens ser på zoo.

Zen är en gren inom buddhismen och då drar vi till Asien. Jag vet att Ko Un är munk, men om han är just zenbuddhist låter jag vara osagt. Hans Tiotusen fotspår och andra dikter fungerar verkligen som en kamera som zoomar in enskilda sydkoreaner och berättar deras historia.

Sedan vill jag att du presenterar en karaktär med Z i inledningen av för- eller efternamnet, eller mitt i om det funkar bättre. Det är inte så himla petigt.

Någonting går väldigt fel i Charles Benoits Splitter och kanske är det Zach som är orsaken till detta. Han är den nya killen på skolan, som blivit utslängd från flera andra skolor. En karaktär som är svår att få grepp om och det är nog meningen.

Och slutligen till veckans fråga som handlar om en väldigt speciell zon, nämligen din bekvämlighetszon när det kommer till läsning. Hur ser den ut? Hur ofta tar du dig utanför den? Hur brukar resultatet bli då? När hände det senast?

Jag läser det mesta, men undviker skräck, fantasy och sci-fi. Trots detta älskade jag Tistelblomman som jag läste nyss och Cirkeln var en av de bästa böcker jag läste förra året. Med hjälp av fellow bokbloggare är det lättare att hitta guldkornen även i de mest obekväma läszoner. Näst på tur står Stephen King.

3 reaktioner på ”Mina svar på Z”

  1. Jag har också lyckas knåpa ihop några titlar på Z, även om jag tycker det blir mer och mer långsökt. Snart hittar jag väl på helt egna ord istället! 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: