Bloggåret 2011

Just i början av januari är det tre år sedan jag började blogga, men då på en annan adress. Nuvarande blogg fyllde ett i somras och jag trivs bra med att ha en mer renodlad bokblogg. Bloggen fick också en facebooksida under året och där kan du gilla enligt O.

Året började med lugna veckor i Thailand då vi tog ut nästan alla föräldradagar vi hade kvar och drog iväg i sex veckor. Absolut det bästa vi gjort, trots att ekonomin fortfarande hickar lite. Alla njöt vi av att få mycket tid tillsammans.

Sommaren var också ganska lugn och skön. Jag läste mycket och skrev en hel del på den lärobok i engelska inför steg 5 som kommer ut senare i vår. Ett roligt och lärorikt arbete. Jag startade också en lärarblogg där jag inte alls orkar vara lika aktiv, men ändå försöker få till ett inlägg då och då. Kika gärna in!

Tyvärr missade jag träffen med Bokbloggarambassadörerna i februari, men jag fick träffa dem mer ordentligt under Bokmässan i september. Våren och sommaren handlade mycket om Bokmässan och dess community. Meningen var att jag skulle läsa tyskspråkig, men det gick minst sagt sådär. Jag tar nya tag inför årets mässa där temat är Norden.

Bokmässan var en fantastisk upplevelse måste jag säga. Träffade en massa trevliga människor, lyssnade på fantastiska seminarier och nördade loss total under fyra dagar. Riktigt roligt! Nu tar nya ambassadörer vid, men jag tänker allt hänga på mässan ändå. Förhoppningsvis finns det även i år ett bokbloggarrum att tanka energi i ibland.

Numera har jag två bokklubbar. En med gamla vänner som i höst firar 10-årsjubileum och en ganska ny startad av Anna, innehållande både bloggande och icke-bloggande boknördar. Mycket trevligt är det på båda ställen.

Vi hade också en bokbloggarträff i Göteborg i slutet av juni,  där vi pratade en massa om just böcker. Ny träff planeras i januari!

Utmaningen Boktolvan spreds till ganska många och inlägget där jag presenterade utmaningen och min egen författarlista är årets mest lästa inlägg.

Två dagar då bloggen hade extra mycket besökare var den 23 april, då jag arrangerade en bloggstafett till bokens ära. Riktigt kul att så många duktiga bloggare bidrog med inlägg. Ännu en stafett gick av stapeln inför Bokmässan och jag kan nästan lova att det blir någon form av stafett även i år. Det är så himla roligt!

I september presenterade jag också en rad intervjuer med författare som berättade bland annat om sina tankar om Bokmässan. Troligen bidrog det till att september blev den månad som enligt O hade flest besökare.

Näst bästa månaden var december, vilket troligen hade att göra med min julkalender där en rad boknördiga personer fick berätta om böcker, jul och julböcker. Jag fick också vara lucka i några andra julkalendrar här, här och här.

Vill du läsa mer om mig kan du göra det i Ord och inga visors intevju.

Ett annat roligt projekt var de gemensamma inläggen som jag och Fiktiviteter presenterade innehållande Bokbloggarordspråk och Bokbloggarens tio budord.

Vid två tillfällen under året har jag åkt till Stockholm och varit på skrivarkurs med Barbara Voors och Hanna Nyberg. Även där har jag träffat bloggbekanta och annat trevligt folk.

Jag hängde också på när Anna arrangerade Bok och Bio i Göteborg i oktober. Ett mycket trevligt initiativ. Det gör vi om tycker jag!

Tack till alla som skriver läsvärda blogginlägg, läser mina, kommenterar, diskuterar (både i bloggen och i verkliga livet), ifrågasätter, peppar och bara umgås. Jag är så himla glad att ni finns.

5 reaktioner på ”Bloggåret 2011”

  1. Ja, gud, vad du har hunnit med! Förstår inte hur du gör! Du läser som bara den, sprutar ur dig inlägg och skriver aldrig ointressant eller tråkigt fast du skriver så himla mycket! ALL heder åt dig och ett stort GOTT NYTT ÅR!

  2. Oj, vilket bokbloggarår du haft! Gott Nytt på dig, jag ser fram emot att få läsa dina härliga och inspirerande inlägg även 2012!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: