Lucka nummer 3 Pia Printz

Pia Printz satsade allt på ett kort när hon själv översatte och gav ut David Nicholls bok En dag på egna förlaget Printz Publishing. Och vilket kort det visade sig vara. Nu har hon gett ut ett flertal böcker, alla med den feel-good-känsla hon vill ska vara förlagets signum. Idag får ni veta lite mer om denna coola kvinna då hon är ”lucka” nummer 3.

Du är nästan synonym med din fantastiska försäljningssuccé En dag. Vad har du för nytt på gång på förlaget? 

På bokmässan var det nån som sa ”jaha, är det du som är En dag-Pia”…  jo, jag får nog stå ut med att identifieras med den boken ett tag framöver. Inget sorgligt med det, jag älskar ju boken och är otroligt tacksam över den framgången. Jag fortsätter på den inslagna vägen – väljer helt enkelt ut böcker som jag älskar, och hoppas att jag har tillräckligt bred smak, så att andra gillar böckerna också.

Just nu är det Lisa Jewells Syskonmakaren och Dawn Frenchs En liten smula underbar som ligger ute, och till våren kommer fyra nya titlar: Alla mina vänner är superhjältar och Den krympande hustrun av Andrew Kaufman, Det bästa från Magnolia Bakery, New York av Anette Rosvall och Alltid du, av debutanten Pernilla Alm.

I Vi Läser blev du vald till årets uppstickare 2011. Jag är grymt imponerad över att du hinner med allt och dessutom med ett leende. Vad är hemligheten?

Tack, vad snäll du är! Sanningen är väl att jag inte hinner allt… Men jag försöker välja ut det viktigaste. Och om en vecka börjar Anna Levahn jobba hos mig, som marknads- och produktionsansvarig. Det blir underbart, för då kan jag ägna mig mer åt att läsa manus och översätta. Och när det gäller leendet – det här jobbet är ju så sinnessjukt roligt! Det är en fantastisk bransch full av trevliga människor. Jag kan fortfarande inte fatta att jag får ägna mig åt det här hela dagarna, och dessutom ta ut en lön. Allt tack vare En dag

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Min favorit är nog Trolltider (ja, så gammal är jag, hehe), och på senare år tyckte jag mycket om den där Jonas Karlsson var julhund, minns inte vad den hette. (Julens hjältar, min anm.) Att få se Jonas Karlsson på tv varje dag, what’s not to like, liksom 😉

Vad är det bästa med julen?

Lugnet på julaftonskvällen när barnen öppnat alla julklappar, och man slår sig ner med en överbliven bit västerbottenspaj och ett glas rött och ser på Karl-Bertil Jonssons jul.  

Hur firar du?

Hemma med familjen och min lilla svärmor. Lugnt och skönt (usch, nu låter jag som en pensionär!). Fast så överdrivet lugnt blir det ju inte med tre barn. 

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Åh, min favvo är den där som Anna och Fanny Bergenström gjorde för några år sen: Vinterns goda ting. Den är så vacker, och med bra recept. Och förra året fick jag en julroman av fina Helena Dahlgren: Comfort and Joy av India Knight. Annorlunda, charmig och med massor av julstämning. Funderade på att ge ut den, men den höll inte riktigt hela vägen. 

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Jag skulle gärna vilja ha Korparna och Kerstin Ekmans nya. Och The Night Circus av Erin Morgenstern, den har jag en känsla av att jag skulle gilla.

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Jag tar risken att låta reklamig: Alla mina vänner är superhjältar. Den är så varm och rolig och annorlunda, så jag blir lycklig bara av att tänka på den. 

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Fredrik Reinfeldt skulle kunna få Fredrik Lindströms nya novellsamling När börjar det riktiga livet. Den kunde han läsa och begrunda om det kanske finns fler värden här i livet än de materiella.

Tack Pia för deltagandet! Helt okej att vara reklamig förresten, jag håller nämligen med om att superhjälteboken är väl värd att läsa. Så fin och så udda.

3 reaktioner på ”Lucka nummer 3 Pia Printz”

  1. Hej!
    När jag var inom adlibris just nu för att leta efter Fredrik Lindströms nya bok fanns det en länk hit 🙂 Dina rader om vem som behöver läsa denna bok är så suveränt bra så jag vill gärna skriva rakt av och lägga på min hemsida med länk hit och hoppas det är ok. med dig?
    Om inte, får jag väl tota ihop något liknande av egen kraft 😉
    Ha det gott! Kram, Agneta ( Göteborg )

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: