Tematrio – Serier

Och med serier menas inte tv-serier, inte heller böcker i många delar, utan serieromaner, eller grafiska romaner som det så fint kallas. Vad är det korrekta namnet egentligen? Hur som helst handlar veckans tematrio om tre serieromaner vi gillar.

Jag läste ganska lite serier som barn, Bamse och Bobo, kanske Kalle Anka, men då hoppade jag över serierna om Musse Pigg. Jag har aldrig läst klassiker som Fantomen, Spindelmannen,91:an eller annat krafs. Knappt Tintin heller, möjligen någon enstaka Finn och Fiffi hos mina kusiner och någon Acke om jag hittade någon. Inte heller har jag läst Ernie eller Larson Det har liksom aldrig varit min grej.

Någon gång under våren bestämde jag mig dock för att pröva denna genre, som ändå lockade lite, lite. Det är jag glad för. Som vanligt är det bättre att ha ett öppet sinne, än att hålla kvar vid gamla fördomar.

Här kommer tre favoriter:

1. Jag är helt kär i Liv Strömquist, det vet ni säkert vid det här laget.  Prins Charles känsla är hennes bästa, en riktigt bra och skarp genomgång av feminismens och kärlekens historia. Missa henne inte!

2. Sofia Olssons porträtt av det normaludda paret i Hetero i Hägersten är ruggigt träffande och bjuder på både fniss och gapskratt. Riktigt bra!

3. Man behöver inte älska The Cure för att gilla Coco Moodyssons fina Jag är ditt fan in i döden, det räcker att ha älskat något band riktigt. riktigt mycket. Rolig och lite tragisk är denna berättelse om Robert Smiths lärjungar.

3 reaktioner på ”Tematrio – Serier”

  1. Visst är det kul att överge fördomar, jag håller med, och det här är ju en fördom jag har haft tills för bara några veckor sedan. Ser fram emot att hamstra på mig seriealbum när jag sedermedan får handla böcker igen. 😀

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: