Bokalfabet 2.0 del 18

Skönt med en vettigare bokstav den här veckan, så att jag slipper krysta ihjäl mig. Kan inte lova en krystfri omgång visserligen, men här kommer i alla fall veckans små klurigheter. Dags för bokstaven R!

 

1. Först 5 ord på R som du ska koppla till minst 1 boktitel.  Orden är följande:

Rosig

Rymma

Reaktion

Råtta

Ryssland

 

2. Därefter en bokkaraktär med för- eller efternamn på R.

 

3. Robinson är ju inte bara en urvattnat dokusåpa, utan en bok av Daniel Defoe, men då är Robinson en man med efternamnet Crusoe. Eller säger man Kruse fortfarande kanske? Jag vill hur som helst att du berättar om en bok i Robinson Crusoes anda, dvs man eller kvinna befinner sig på öde plats och funderar över livet.

 

Nu ska jag plita ner mina svar. Gör det du också i din blogg eller i en kommentar.

5 reaktioner på ”Bokalfabet 2.0 del 18”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d